Alocatii diminuate pentru absente

10Comentarii
Alocatii diminuate pentru absente
Alocaţiile vor fi diminuate pentru familiile ale căror copii absentează de la şcoală.

De la 1 ianuarie 2011, alocatia familială complementară şi alocaţia pentru familia monoparentală dispar. De la această dată intră în vigoare alocaţia pentru susţinerea familiei, reglementată prin Legea nr.277/2010. Alocaţia pentru susţinerea familiei este o formă de sprijin pentru familiile cu venituri reduse care au în creştere şi îngrijire copii în vârstă de până la 18 ani.

„Acordarea alocaţiei are drept scop completarea veniturilor familiilor în vederea asigurării unor condiţii mai bune pentru creşterea, îngrijirea şi educarea copiilor, precum şi stimularea frecventării de către copiii de vârstă şcolară, aflaţi în îngrijirea familiilor cu venituri reduse, a cursurilor unei forme de învăţământ, organizate potrivit legii”, ne-a informat Simona Vesa, directorul Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii Sociale (AJPS) Bihor.

Alocaţii

Alocaţia pentru susţinerea familiei se acordă în funcţie de venituri şi de numărul copiilor din familie. Limita maximă de venituri până la care se acordă alocaţia pentru susţinerea familiei este 370 lei/persoană. „Stabilirea dreptului la alocaţie şi a cuantumului acesteia se face prin dispoziţie scrisă a primarului, iar plata drepturilor pentru alocaţie se asigură de către agenţiile pentru prestaţii sociale judeţene”, a precizat Simona Vesa.

Pentru copiii de vârstă şcolară, în cazul în care se constată absenţe nemotivate pe parcursul unui semestru şcolar, cuantumul alocaţiei se diminuează proporţional cu numărul absenţelor. Astfel, alocaţia scade cu câte 20% pentru fiecare copil care înregistrează un număr de maximum 10 absenţe şi cu câte 50% pentru fiecare copil care înregistrează un număr de maximum 20 de absenţe.

Pentru a asigura plata alocaţiei pentru susţinerea familiei începând cu anul 2011, familiile care au avut stabilit până la 31 decembrie 2010 dreptul la alocaţia familială complementară ori alocaţia de susţinere pentru familia monoparentală, în vederea asigurării plăţii începând cu anul 2011 a alocaţiei pentru susţinerea, au obligaţia să depună la primăria de domiciliu cererea şi documentele doveditoare pentru stabilirea dreptului, în perioada 1 – 30 ianuarie 2011.

D.B.

Nivelul alocaţiilor de susţinere

Tranşe de venituri    Număr copii    Familia cu doi părinţi    Familia cu un părinte
0-200 lei                        un copil                     30 lei                                  50 lei
                                        doi copii                    60 lei                                 100 lei
                                        trei copii                    90 lei                                 150 lei
                          patru şi mai mulţi copii        120 lei                               200 lei
201-370 lei                    un copil                     25 lei                                  45 lei
                                         doi copii                    50 lei                                  90 lei
                                         trei copii                    75 lei                                135 lei
                          patru şi mai mulţi copii        100 lei                               180 lei

Taguri: , ,


10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor