Alocaţii luate pe nedrept

Ca în alte judeţe ale ţării, şi Bihorul se confruntă cu situaţii de plăţi duble la alocaţiile de nou-născut.

S-au semnalat cazuri în care atât mama cât şi tatăl solicită acordarea sumelor băneşti sau cer acordarea acestora când se mută dintr-un judeţ în altul ori dintr-o localitate în alta. De la jumătatea lunii iulie această problemă poate fi foarte uşor evitată întrucât s-a introdus un program centralizat de înregistrare a plăţilor, cu ajutorul căruia se pot preîntâmpina uşor situaţii de acest gen. În plus sunt necesare alte două verificări: a CNP-ului nou-născutului şi între primării. Până în vara acestui an însă au fost semnalate câteva cazuri de acest gen, drept pentru care Agenţia Judeţeană de Prestaţii Sociale (AJPS) a demarat verificarea dosarelor, proces aflat acum pe final.

Ulterior se va trece la recuperarea banilor, pentru care fie vor fi retrase sumele de bani aferente din veniturile lunare, fie, în alte situaţii, instituţia este nevoită să ţină corespondenţe pentru verificări cu alte primării din ţară, sau chiar de peste hotare, în cazul celor plecaţi la muncă în străinătate.

De la începutul anului până la sfârşitul lunii septembrie, numărul mediu lunar de beneficiari ai alocaţiei pentru nou-născut a fost 473, cărora AJPS a acordat o sumă totală de peste un milion de lei. Pentru trusoul de nou-născut au fost onorate alte 454 de cereri lunare, pentru care au fost plătite mai bine de 677.000 de lei.

Mălina Pop0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !