Alocatii pentru familii sarace

1Comentariu
Alocatii pentru  familii sarace
Din 2011, familiile cu venituri reduse vor primi o alocaţie pentru susţinerea familiei. Aceste ajutoare sunt reglementate de Legea 227/2010. Conform actului normativ, alocaţia va fi acordată atât familiilor cu doi părinţi, cât şi familiilor monoparentale, pentru copiii sub 18 ani.

Astfel, în cazul familiei cu doi părinţi al cărei nivel mediu lunar pe membru de familie este sub 200 de lei cuantumul lunar al alocatiei va fi de 30 de lei – familia cu un copil; 60 de lei – familia cu doi copii; 90 de lei – familia cu trei copii şi 120 de lei pentru familiile cu patru sau mai mulţi copii.
Dacă venitul familiei este situat între 201 şi 370 de lei alocaţiile acordate vor fi respectiv. de 25 de lei, 50 de lei, 75 de lei şi 100 de lei, în funcţie de numărul de copii.

Familia monoparentală cu un venit mediu net pe membru sub 200 de lei/lună va primi o alocaţie de 50 de lei – un copil; 100 de lei – doi copii; 150 de lei – trei copii şi 200 de lei – patru sau mai mulţi copii.

Dacă venitul familiei monoparentale este cuprins între 201 şi 370 de lei, alocaţia suplimentară va fi respectiv: 45 de lei, 90 de lei, 135 de lei şi 180 de lei, în funcţie de numărul de copii.
Actul normativ prevede ca alocaţia să se acorde pe bază de cerere şi declaraţie pe propria răspundere privind compnenţa familiei şi veniturile acesteia. Una dintre condiţiile acordării acestei alocaţii este frecventarea cursurilorunei forme de învăţământ de către copii.

D.B.

Taguri: , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor