Alocațiile copiilor ar putea fi mărite considerabil

De Oana Farcas
Reactualizat la:
7Comentarii
Alocațiile copiilor ar putea fi mărite considerabil
Alocaţia de stat a copiilor ar putea creşte de la 1 ianuarie 2017 cu 10, 20, sau chiar 30% din salariul minim brut pe ţară.

Conform unei noi iniţiative legislative depuse la Senat, parlamentarii liberali au propus o majorare a alocațiilor cu 10% pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani, cu 20% pentru copiii între 0 și 2 ani. De asemenea, pentru copiii cu handicap cu vârste cuprinse între 3 şi 18 ani s-a propus acordarea unei alocaţii lunare mai mare cu 30%.

Astfel, în cazul în care proiectul de lege va fi adoptat, micuții cu vârste de până la 2 ani, respectiv 3 ani – în cazul celor cu handicap, ar putea beneficia de o majorare a alocației cu 250 de lei. Adică, de la 200 de lei, la 450 de lei. Totodată, copiii cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani, ar putea primi 209 RON, în loc de 84. De o majorare relativ consistentă ar putea beneficia copiii cu handicap, a căror sumă alocată de stat ar putea crește de la 200 RON la 575 RON.

„Niciun efort bugetar nu este prea mare pentru asigurarea unei relansări demografice a ţării noastre. Nevoile crescânde pentru educaţia noii generaţii, în contextul în care sumele alocate sunt foarte mici, coroborate cu venitul familiei, de multe ori unul scăzut, conduce în mod cert la o pauperizare a societăţii şi, mai grav, la declinul demografic. Corelarea cuantumului alocaţiei cu salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, având drept sursă de finanţare bugetul asigurărilor sociale de stat, ar conduce, în opinia noastră, la o revigorare a demografiei româneşti”, susţin iniţiatorii în expunerea de motive.

Începând cu luna mai 2016, salariul minim pe economie va fi majorat de la 1.050 de lei la 1.250 de lei.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor