Alonso, noul rege al Formulei 1

Alonso, noul rege al Formulei 1
Fernando Alonso s-a clasat pe locul al treilea in Marele Premiu al Brazilei, suficient cat sa isi asigure titlul de campion mondial cu doua etape inainte de finalul sezonului de F1.

Fernando Alonso a devenit în urma cu câteva minute campion mondial al Formulei 1, clasându-se pe locul al treilea în Marele Premiu al Braziliei si acumulând un total de 117 puncte, cu 23 mai multe decât ocupantul locului secund în clasamentul general, Kimi Raikkonen.

Cum mai sunt de disputat numai 2 curse, spaniolul nu mai poate fi ajuns în clasament, devenind astfel, la numai 24 de ani, campion mondial pentru prima data în cariera.

Desi a plecat primul de pe grila de start, Alonso a pierdut conducerea cursei în favoarea celor doi componenti ai echipei McLaren, Juan Pablo Montoya si Kimi Raikkonen. Acestia s-au succedat de câteva ori la conducerea ostilitatilor, însa cel care a învins pâna la urma a fost columbianul.

McLaren se poate consola cu gândul la titlul mondial al constructorilor, pe care îl poate obtine daca reuseste rezultate bune în urmatoarele doua curse. În acest moment echipa britanica este pe primul loc, cu 2 puncte avans fata de Renault.

Prosport.ro