Alonso, victorie fantastica

Alonso, victorie fantastica
Fernando Alonso, cel mai tânăr campion mondial de Formula 1din istorie, a declarat că triumful său este cu atât mai valoros cu cât acesta a fost obţinut în faţa vechiului său rival Kimi Raikkonen.

“Am câstigat campionatul fara sa am cea mai buna masina, asa ca sunt mândru de ce am reusit”, a spus spaniolul. El a adaugat: “Este fantastic pentru mine si multumita lui Kimi acest titlu mondial are mai multa valoare pentru mine deoarece sa-i învingi pe cei de la McLaren si în special pe Kimi a fost un lucru foarte dificil în acest an”.

Alonso a recunoscut ca în ultima parte a campionatului i-a fost imposibil sa câstige o cursa atunci când monoposturile McLaren au mers bine. În afara faptului ca este cel mai tânar campion mondial din istorie, Alonso este si primul spaniol care reuseste aceasta performanta. În Oviedo, orasul natal al pilotului, mii de oameni au iesit aseara în strada pentru a sarbatori victoria concitadinului lor.

“Vin dintr-o tara fara traditie în Formula 1 si m-am luptat de unul singur, fara sa am nici un ajutor din partea nimanui în toata cariera mea. Am ajuns în Formula 1 multumita rezultatelor din campionatele inferioare si multumita sponsorilor”, a declarat spaniolul, adaugând ca acest rezultat este maximum din ceea ce putea realiza în viata si în cariera.

Prosport.ro