Alparea, pe jar

La Alparea, Rebreanu e mai actual ca oricând. Scenele din Ion şi Răscoala au corespondent în anul 2006. Păşunea Alpariei i-a minţile sătenilor. Ea e marea miză a disputei localnicilor.

Din momentul în care pe pasune a început sa se contureze un viitor cartier de case.80 de locuri de casa au fost repartizate tinerilor din comuna, mostenitori ai unor suprafete de teren din pasune.Cel putin asa sustine presedintele fondator al asociatiei Dumitru Mercea. Presedintele e acuzat ca a adus prejudicii asociatiei de 10 miliarde de lei si a fost înlocuit din functie în cadrul unei adunari ad-hoc. La rândul sau, Dumitru Mercea deschide actiune în justitie împotriva contestatarilor sai acuzându-i de uzurpare de functii si prejudicii aduse imaginii asociatiei. Uzurpatorii


În urma cu trei saptamâni, mai multi sateni , revendicându-se drept membri ai Asocitaiei Alpareana, mai multi sateni s-au întâlnit si au decis schimbarea conducerii asociatiei. Întrunirea a fost un scandal imens, practic fiecare participant spunându-si propriile pareri fara sa tina cont de cea a celorlanti participanti. Dumitru Mercea califica întrunirea drept un mare taramboi.

Conform statutului, adunarea generala este convocata de presedinte sau , în cazuri bine motivate de consiliul de conducere sau de 1/10 din memebrii asociatiei. Fiindca nu recunoaste ca statutara întrunirea din urma cu trei saptamânii, Dumitru Mercea a si convocat o adunare generala pentru 26 martie, la orele 14,00 , la Caminul Cultural. Mercea sustine ca este înca detinatorul de drept al mandatului de presedinte. El a fost ales în 2004 si conform statutului asociatiei are un mandat de cinci ani.

„Vrea sa-i cinsteasca”


Daca pâna acum Dumitru Mercea s-a abtinut de la comentarii, acum fondatorul Alapreana s-a decis sa faca public izvorul disputei. În opinia sa. Presedintele spune ca totul a pornit de la faptul ca unul dintre capii contestatarilor sai a venit într-o zi la el acasa, unde se afla si sediul asociatiei si i-a spus : Mai Mercea, vreau patru locuri de casa. Doua acum, ca se logodeste fata si vrea sa o cinstesc cu un loc de casa si se lasa si baiatul la vatra si vreau sa-l cinstesc si pe el cu unul.

Mercea sustine ca deoarecve solicitantul nu are dreptul la teren l-a poftit frumos afara. Dumitru Mercea spune ca a refuzat si o cerere a aceluiasi consatean de a-l împrumuta cu 2000 de euro.


Situatia din cadrul asociatiei s-a acutizat pe masura ce viitorul cartier de case de pe pasune a început sa prinda contur. Practic Dumitru Mercea a facut toate demersurile necesare construirii cartierului, astfel ca beneficiariii sunt acum în faza de a purcede la constructia fundatiilor.

Bursasiu Veronica
0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !