Alt Orăşel al Copiilor, în cartierul Nufărul

3Comentarii
Alt Orăşel al Copiilor, în cartierul Nufărul
ORADEA – Proiectul de înfiinţare a Parcului Verde pentru Copii, din Nufărul, a fost aprobat ieri, în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Local. Parcul va fi amplasat în parcul de lângă Liceul „Onisifor Ghibu”, numit de către riverani „parcul mare”.

Acest proiect cuprinde mai multe zone de joacă, un amfiteatru, zonă comercială, o zonă recreativă şi chiar o zonă cu rol didactic. Din suprafaţa totală de peste 5.200 metri pătraţi, jumătate va fi acoperită de verdeaţă. Iar acest spaţiu nu va fi folosit oricum.

Printre echipamentele de joacă, organizate pe grupe de vârstă, zona va fi dotată şi cu sistem de supraveghere, internet wireless şi ecrane LED. Astfel, nu e de mirare că valoarea investiţiei trece de 5.800.000 RON, 10% provenind de la bugetul local, iar restul de la Administraţia Fondului pentru Mediu.

Cele patru zone de joacă suportă 550 de utilizatori, iar amfiteatrul are nu mai puţin de 183 de locuri. „Se pot face vizionări în aer liber, proiecţii, spectacole, reprezentaţii, happening-uri, sporturi”, precizează iniţiatorii proiectului.

Nemulţumiri
Cu toate acestea, unii consilieri au luat cuvântul pentru a puncta importanţa aspectelor organizatorice. „Parcurile care au fost realizate în acest an nu au fost îngrijite. Aş vrea să adresez o rugăminte Executivului: grijă pentru ceea ce avem deja.

Şi Orăşelul Copiilor ar trebui supravegheat, iar cei care lucrează acolo ar trebui să fie instruiţi. Recent, am observat un distins angajat care stătea întins pe burtă şi care s-a jucat cu un furtun timp de-o oră”, relatează Foldes Adalbert, consilier local. „Să avem în vedere şi etapa a II-a, cea a execuţiei. Lucrarea trebuie să fie realizată la un preţ mic”, susţine Florian Pantea, consilier.

Pe de altă parte, unii susţin că o colaborare cu Poliţia Municipiului Oradea ar rezolva problema distrugerii spaţiilor verzi şi a lucrărilor realizate recent de Primărie. Aleşii locali doresc ca Parcul Verde pentru Copii, din Nufărul, să fie gata până la 1 iunie 2008.

Monica Mateiu3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor