Alt traficant eliberat

8Comentarii
Alt traficant eliberat
ORADEA – Italianul asupra căruia ofiţerii antidrog de la BCCO Oradea au informat în luna mai că au găsit 4,2 kg de haşiş s-a internat pe secţia cardiologie a Spitalului Clinic Judeţean Oradea. Captura [.doc – 27KB] Rechizitoriu [.doc – 141KB]

Astfel, magistraţii Curţii de Apel Oradea au fost nevoiţi să amâne pe joia viitoare judecarea recursului său faţă de menţinerea arestării preventive.

Depistarea lui Paolo B. Evaldi a fost unul din succesele Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, ofiţerii sub acoperire reuşind să-l lămurească pe cetăţeanul străin să le vândă 2,5 kg rezină de cannabis pentru 15.000 euro. După flagrant, la percheziţia autoturismului său s-au mai găsit în aerotermă încă 1,7 kg de haşiş. Anchetatorii au stabilit că drogul cultivat în Maroc a ajuns la Oradea pe filiera Verona – Arad. Însă Evaldi nu a dat alte detalii, pretinzând că mafia italiană i-ar putea ameninţa familia. După mai multe prelungiri a măsurii de arestare preventivă, italianul a atacat cu recurs hotărârea Tribunalui, ieşind însă, întretimp, din arest, pentru internarea medicală.

În urmă cu două săptămâni am mai scris că şi judecătorii Tribunalului Bihor l-au eliberat a doua oară pe tatăl traficanului internaţional Dorel Popa. Aceasta după ce tot în luna martie ofiţerii BCCO Oradea au găsit asupra sa 0,8 kg de cocaină după ce în urmă cu cinci ani l-au mai pus sub acuzare fiind eliberat însă pe baza unui certificat de boală incurabilă în fază finală (!).

Cert este că majoritatea dosarelor grele instrumentate la nivel DIICOT sau DNA s-au lăsat cu eliberări pe motive medicale.

Inculpaţi în primăvară pentru evaziune fiscală, spălare de bani şi deturnări ilegale de TVA de ordinul milioanelor de euro, afaceriştii orădeni Gelu Mudura şi Papp Sandor au ajuns să fie judecaţi în stare de libertate pe baza unor certificate medicale.

Inculpaţi în vară sub acuzaţia de primire de 100.000 de euro mită, doi foşti şefi ai Chimprestor au fost eliberaţi tot pe considerente medicale. Astfel, directorul Micovschi a invocat un atac de cord iar Andrei Gheorghe a reclamat că s-ar putea îmbolnăvi din cauza lipsei de igienă din penitenciar.

Se cuvine însă să mai amintim de alţi foşti doi orădeni care, după ce au fost scoşi din arestul preventiv pe baza certificatelor medicale, au plecat din ţară.

Astfel, domiciliat ani de zile în Oradea, cehul Frantisek Priplata, acuzat de instigare la uciderea liderului sindical de la Tepro Iaşi, s-a internat la Spitalul Judeţean Oradea după care a fugit în Cehia de unde, deocamdată, nu poate fi extrădat.

Şi, de asemenea, Adrian Tărău a invocat afecţiuni cardiace pentru a ieşi din arest preventiv după care a plecat şi s-a stabilit în SUA.

Cristian Horgos



8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor