Altă faţă pentru Infecţioase

2Comentarii
Altă faţă pentru Infecţioase
Spitalul de Boli Infecţioase Oradea, care după proiectul propus de Autoritatea de Sănătate Publică Bihor va deveni secţie a Spitalului Clinic Judeţean Oradea, a început să capete o nouă înfăţişare.

În locul pereţilor crăpaţi şi plini de igrasie, a conductelor ruginite şi a mirosului insuportabil, au apărut saloane luminoase şi utilate corespunzător, iar coridoanele pline de flori oferă bolnavilor o atmosferă caldă şi primitoare, care contrastează cu înfăţişarea întunecată şi apăsătoare de altădată.

Lucrările de reabilitare au început în luna martie şi până acum s-au cheltuit peste cinci miliarde de lei, sumă ce include şi amenajarea laboratorului de analize, pentru care s-au primit trei miliarde de lei din partea Primăriei Oradea.

„Am primit sprijin şi din partea autorităţilor locale şi a Ministerului Sănătăţii, dar o bună parte din investiţii a fost făcută prin sponsorizări şi din banii medicilor acestui spital. Nu am putut aştepta să ne pice din cer ajutoare. Suntem un spital de boli infecţioase şi igiena este un lucru primordial”, susţine dr. Sonia Drăghici, directoarea spitalului, care a donat ea însăşi peste 3.000 de euro.

Cele zece saloane de la etajul I, împreună cu grupurile sanitare, ce alcătuiesc Secţia de Hepatită şi Boli Diareice, vor fi gata în curând, la fel şi depozitul pentru deşeuri, amenajat pe holul secţiei. „O să scăpăm în sfârşit de igrasie şi de gândaci. Dezinfectarea se va putea face acum în condiţii optime. Totul va arăta aşa cum trebuie să arate un spital”, adaugă dr. Drăghici, care speră ca în această vară lucrările să fie definitivate.

Viorica Borz2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor