Alte şapte blocuri reabilitate

4Comentarii
Alte şapte blocuri reabilitate
Un pachet de blocuri reabilitate termic în contul unor proiecte cu finanţare guvernamentală sunt în diverse stadii de execuţie – unele pe terminate, înainte de recepţia tehnică, iar altele la o lună până la predare.

Blocurile se află pe străzile Bumbacului, Cazaban şi Galileo Galilei şi au fost reabilitate termic în urma implementării proiectului realizat prin Ordonanţa nr. 18 cu fonduri guvernamentale. „În aceste zile au fost finalizate lucrările la cele patru blocuri de pe strada Bumbacului, iar lucrările la celelalte două blocuri de pe strada Cazaban urmează să fie finalizate până la sfârşitul lunii august. În ceea ce priveşte blocul de pe strada Galileo Galilei, reabilitarea termică a acestuia va fi finalizată în cursul lunii septembrie. Lucrările la cele șase blocuri sunt executate de firma Compila SRL, iar la ultimul bloc lucrările sunt realizate de Avril SRL”, transmite Primăria printr-un comunicat de presă.

Lucrările angajate sunt: izolarea termică a pereţilor exteriori, înlocuirea tâmplăriei, închiderea balcoanelor cu tâmplărie termoizolantă, izolarea termică a podului, izolarea termică a planşeului peste subsol, refacerea instalaţiilor de încălzire şi apă caldă şi montarea robinetelor cu cap termostat. Valoarea contractului pentru reabilitarea celor patru blocuri de pe strada Bumbacului care au fost finalizate este de 744.416.96 lei, din care contribuţia Guvernului României este de 50%, contribuţia beneficiarilor, adică a asociaţiilor de proprietari, este de 20%, iar contribuţia Primăriei Oradea este de 30%. Totodată, Primăria a realizat proiectele tehnice şi s-a ocupat de organizarea licitaţiilor pentru derularea lucrărilor.

„Locatarii s-au arătat mulţumiţi de lucrările realizate şi de confortul termic obţinut, iar unele probleme care au fost semnalate vor fi remediate de către constructor în cel mai scurt timp. Lucrările de reabilitare au un termen de garanţie de 5 ani’’, a declarat viceprimarul Florin Birta, în urma unei întâlniri cu proprietarii apartamentelor de pe strada Bumbacului.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor