Alti 42 de bihoreni se vor incalzi „verde”

Reactualizat la:
2Comentarii
Alti 42 de bihoreni se vor incalzi „verde”
Până în prezent au fost aprobate în cadrul programului 741 de dosare.

Alte 42 de dosare au fost aprobate în cadul programului Casa Verde. În total până în prezent 741 de dosare ale bihorenilor care au depus dosare de finanţare nerambursabilă pentru instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire, în cadrul programului Casa Verde au fost aprobate.

„Listele cu persoanele acceptate sau respinse afişate în data de 19 aprilie se găsesc pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu www.afm.ro”, a precizat Ovidiu Dăescu, directorul APM Bihor.

Până în prezent s-au analizat dosarele depuse în perioada 1 iulie -29 septembrie 2010. Bihorenii s-au arătat foarte interesaţi de programul Casa Verde şi au depus 1.015 dosare epuizând întreaga sumă alocată judeţului şi chiar şi suplimentarea. Dintre acestea, au fost evaluate până în prezent 848 de dosare, 741 fiind şi aprobate.

Semnare pentru Casa Verde

Solicitanţii bihoreni a căror cereri de finanţare au fost aprobate trebuie să se prezinte la sediul APM Bihor – Oradea, B-dul Dacia nr. 25/A, cu actul de identitate, în original, pentru semnarea contractelor de finanţare nerambursabilă. Contractele de finanţare nerambursabilă sunt valabile 12 luni de la data semnării acestora de către părţile contractante.

„Solicitanţii care se regăsesc pe lista dosarelor respinse din data de 19 aprile pot depune în termen de 10 zile de la afişare contestaţii la sediul APM Bihor, respectând cele prevăzute în ghidul de finanţare”, a punctat Ovidiu Dăescu.

Conform ghidului de finanţare, se consideră renunţarea la finanţarea aprobată neprezentarea solicitantului pentru semnarea contractului de finanţare în termen de 60 de zile de la comunicarea aprobării dosarelor de finanţare.

După semnarea contractului şi achiziţionarea instalaţiei beneficiarii finanţării vor depune la sediul APM Bihor un dosar de decontare.

Factura depusă în vederea decontării trebuie să fie emisă înainte de data depunerii cererii de tragere şi după data semnării contractului de finanţare nerambursabilă.

Administraţia Fondului pentru Mediu – Bucureşti finanţează cheltuielile eligibile efectuate după data semnării contractului de finanţare nerambursabilă, dar nu mai mult de suma prevazută în contract.

S.Al.

Inca 433 de dosare aprobate la Casa Verde

Taguri:


2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor