Alţi bihoreni invitaţi la Cantgrip

1Comentariu
Inspectorii sanitari încep să vaccineze anti-gripă nouă alte categorii de persoane cu risc de a contracta virusul A/H1N1.

Conform unei programări stabilite la nivel central, campania de vaccinare a persoanelor cu risc de a face gripă nouă, inspectorii sanitari pot începe să vaccineze alte categorii de persoane, după ce , în primă fază, a fost vaccinat personalul medical şi nemedical care a acceptat vaccinul Cantgrip de la Institutul Cantacuzino.

Potrivit reprezentantului Ministerului Sănătăţii în teritoriu, dr. Marius Pârcioagă, de marţi urmează să fie vaccinaţi  pacienţi aflaţi în evidenţă cu boli cronice pulmonare (inclusiv astm), cardiovasculare, diabet zaharat, boli metabolice cronice, disfuncţii renale, hemoglobinopatii sau imunosupresie, persoane în evidenţă cu virusul imunodeficienţei umane, persoane rezidente în instituţii de ocrotire socială şi pacienţii unităţilor care găzduiesc persoane de toate vârstele cu afecţiuni medicale cronice. Aceste persoane vor putea să fie vaccinate, dacă doresc, la cabinetele medicilor lor de familie sau în instituţia de ocrotire socială).
Inspectorii sanitari invită şi jurnaliştii să se vaccineze, dat fiind faptul că aceştia „reprezintă o categorie de populaţie cu risc crescut de a contacta şi răspândi virusul gripal de tip nou (A/H1N1)“, a anunţat dr. Pârcioagă.

Şi gravidele

Inspectorii sanitari amintesc că gravidele aflate în trimestrul II sau trimestrul III de sarcină, la recomandarea medicului obstetrician pot fi vaccinate la cabinetul medicului de familie care însă va trebui anunţe D.S.P. Bihor privind vaccinarea efectuată şi eventualele RAPI (reacţii adverse postvaccinale indezirabile) asociate.
Până acum s-au vaccinat cadrele medicale şi nemedicale din Bihor, precum şi elevii peste 16 ani. Dr. Pârcioagă a declarat că la Spitalul Judeţean, 50% din personalul medical a acceptat vaccinarea, spre deosebire de colegii de la Spitalul din zona Ştei, unde vaccinarea a fost refuzată în proporţie mai mare. De asemenea, dr. Pârcioagă a relatat că studenţii au acceptat în proporţie mai mare vaccinarea cu Cantgrip faţă de elevii peste 16 ani.

Otilia Şandor

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor