Alţi doi medici veterinari cu probleme

3Comentarii
Alţi doi medici veterinari cu probleme
Medicii veterinari din Şoimi şi Holod au fost descoperiţi făcând mai multe ilegalităţi.

Mai marii medicilor veterinari au început verificările medicilor concesionari din judeţ. Surprizele nu au lipsit. „Având în vedere, unele sesizări ale crescătorilor de animale, şi în dorinţa de a preîntâmpina apariţia pe viitor a unor cazuri similare cu cele constatate în comuna Sârbi, DSVSA Bihor prin Serviciul de Sănătate Animală, a iniţiat o campanie de verificare a medicilor veterinari de liberă practică, care în baza unor contracte de concesiune, desfăşoară activităţi sanitare veterinare către populaţie, în baza Programului Strategic Naţional”, a precizat Mircea Gelu Budău, directorul coordonator al DSVSA Bihor.

Nereguli

În urma acestor acţiuni, DSVSA Bihor a depistat în Comuna Holod, un caz similar celui din Sârbi. Organele de control au descoperit în evidenţele sanitare veterinare ale medicului din localitate un număr mare de animale fictive. „Ca urmare DSVSA Bihor a sistat plata deconturilor aferente activităţii acestui medic, şi împreună cu specialişti din cadrul IPJ Bihor desfăşoară o anchetă aprofundată, pentru stabilirea gradului de vinovăţie a medicului şi valoarea prejudiciului creat”, a precizat directorul DSVSA. Într-un alt caz din comuna Şoimi, medicul veterinar a fost găsit executând acţiunea de recoltare a probelor de laborator pentru depistarea anemiei infecţioase a calului, într-un mod impropriu. Acesta recolta probe de sânge fără a evidenţia corect animalele, astfel că dintr-un număr de 340 animale peste 300 au ieşit pozitive. Şi în acest caz s-a dispus reexecutarea acţiunii, şi cercetarea prealabilă a medicului. Cei doi medici riscă pe lângă aspectul penal al faptei şi amenzi contravenţionale de până la 12.000 lei.

S.Al.

Veterinarul care agită spiritele3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor