Am dat cu piciorul la 2 miliarde euro

Am dat cu piciorul la 2 miliarde euro
În perioada 2000-2006, România a reuşit să atragă doar 11% din totalul fondurilor europene destinate dezvoltării infrastructurii şi mediului

În mai bine de şase ani de la de mararea primelor memorandumuri de finanţare din partea Uniunii Europene, România a reuşit o nouă performanţă: să dea cu piciorul la fonduri de aproape două miliarde de euro.

Deşi ceruţi Bruxelles-lui în mod oficial de autorităţile române pentru dezvoltarea infrastructurii de transporturi şi pentru mediu, banii nu au putut fi cheltuiţi.

Cauza: o administraţie incompetentă, care nu s-a organizat eficient. Practic, în cinci ani de zile, România nu a cheltuit decât 11,6% din totalul de 2,2 miliarde de euro, bani alocaţi infrastructurii şi mediului prin ISPA, arată ultimul raport al Autorităţii de Audit de pe lângă Curtea de Conturi. Adică doar 262 milioane de euro.

Deşi aflată pe locul doi după Polonia în privinţa fondurilor europene alocate, ţara noastră a rămas codaşă în privinţa folosirii banului alocat de Comisia Europeană.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase