Amânare în procesul gunoiului

Amânare în procesul gunoiului
Procesul gunoiului merge din amânare în amânare. Cea de-adoua înfăţişare în faţa instanţei contenciosului administrativ s-a soldat, cu o nouă decalare a termenului de judecată, ne-a spus Lavinia Lorincz, şefa Serviciului Juridic din cadrul Primăriei Oradea.

Cele două entităţi aflate în acest proces – Firma Urbana SA pe de o parte şi Consiliul Local pe de altă parte s-au prezentat joi în faţa instanţei contenciosului administrativ pentru ceea ce s-a dovedit, în final, doar o formalitate.

Instanţa a cerut amânarea judecării cu o săptămână pentru a studia cauza. Acest proces este rezultanta unui scandal al gunoiului care macină salubrizarea menajeră a Oradiei deja de mai bine de două luni.

Urbana a atacat în contencios administrativ două proiecte de hotărâre ale Consiliului Local, după ce a sesizat şi Prefectura pe motiv că este sunt nişte ilegalităţi închiderea vechii halde de gunoi şi stabilirea unui tarif pentru colectarea gunoiului menajer.

De altfel, şi prefectul Ilie Bolojan şi-a încordat muşchii către primărie ameninţând că va ataca cele două proiecte de hotărâre în contencios administrativ pe motiv de ilegalitate.

Între timp, tensiunea dintre capii celor două instituţii pare să se fi risipit, proiectele fiind acum negociate fără intervenţia justiţiei.

„Noi avem un termen legal de şase luni în care putem ataca un proiect de hotărâre la contenciosul administrativ dar nu cred că va dura atât de mult. Problema este încă în discuţie”, spune Dumitru Ţiplea, purtătorul de cuvânt al prefectului Bolojan.

„Procesul se va relua în 29 septembrie. Noi ne-am pregătit documentaţia şi aşteptăm”, spune Lavinia Lorincz.

Cristina Ghilea0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !