Amânare la Curtea de Apel

Amânare la Curtea de Apel
ARAD – Nu s-a lămurit încă situaţia mandatului de reprezentare al primarului în cazul procesului privind terenul de sub fabrica de zahăr, proces pe care CLM l-a pierdut. Primăria cere Curţii de Apel Timişoara amânarea judecării procesului pentru Fabrica de zahăr.

Primăria nu se grăbeşte să dea un  mandat special edilului să-i reprezinte pe consilieri în recursul formulat (în numele lor de Primărie) la Curtea de Apel Timişoara. Iar acesta, în pofida faptului că un astfel de proiect s-a aflat pe ordinea de zi a şedinţei de joi, dar şi în pofida faptului că instanţa a cerut lămuriri tocmai în problema dreptului primarului de a formula recurs şi a-i reprezenta pe consilieri în instanţă. Executivul a retras proiectul care viza acordarea unui mandat special de reprezentare edilului în acest proces.

Motivul, potrivit viceprimarului Tiberiu Dekany, stă în faptul că primarul are deja un mandat de reprezentare general care, în viziunea primăriei, e suficient chiar şi în acest caz extrem de problematic. Ar trebui, poate, amintit aici faptul că cinci consilieri nu s-au arătat de acord cu recursul formulat de primărie în numele lor şi au indicat acest fapt chiar şi instanţei timişorene, care a cerut lămuriri pe temă.Primăria vrea să se folosească, însă, de cererea instanţei şi pentru a cere o nouă amânare în cazul judecării procesului.

Mai târziu

„Noi trimitem răspuns la solicitarea instanţei şi cerem amânarea judecării procesului, de pe data de 19 aprilie, şi întrebăm instanţa dacă este nevoie de o hotărâre aparte sau e suficient mandatul general de reprezentare. Niciodată nu s-a cerut mandatarea în instanţă a primarului. Şi de această dată încercăm să procedăm la fel”, a precizat, în cadrul şedinţei, viceprimarul.

Procesele

Opoziţia susţine însă, în continuare, că pentru acest proces este nevoie de un  mandat special pentru că, din toate cele 308 procese în care CLM Arad este parte, acesta este singurul caz în care consilierii au fost chemaţi la DNA, pentru care există învinuiri formulate clar de procurori şi acuze grave. 

Dincolo de faptul că Primăria vrea să obţină o amânare în judecarea recursului, ar trebui aminti şi faptul că judecătorii Curţii de Apel vor să ştie, al rândul lor, dacă prefectul a atacat hotărârea privind vânzarea terenului către Elecon în contencios.

Declaratie: „Cerem amânarea judecării procesului” – viceprimar Tiberiu

Adriana Barbu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase