Amânare la taxa de mediu

Bucureşti – Produsele electronice, electrocasnice şi cele de înaltă tehnologie s-ar putea scumpi ca urmare a introducerii unei taxe de mediu destinate reciclării lor.

În mod normal taxa de mediu ar fi trebuit să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2007, potrivit angajamentelor pe care România şi le-a asumat în cadrul negocierilor cu UE la capitolul protecţia mediului. Ministrul Sulfina Barbu vorbeşte însă de o amânare pe termen încă nelimitat a introducerii ei.

Dacă taxa de mediu ar fi intrat în vigoare de la 1 ianuarie şi dacă nivelul ei ar fi acelaşi cu cel din ţările UE, atunci românii ar trebui să dea între 3 şi aproape 20 de euro în plus pentru produsele electronice, electrocasnice şi pentru computere şi alte produse IT.

Deocamdată pe pagina de Internet a Ministerului Mediului sunt afişate doar ofertele a trei firme care se ocupă de reciclarea acestor produse. Şi punctele de colectare specializate nu sunt toate gata. Conform legii, în România ar trebui să existe astfel de centre în fiecare judeţ şi în fiecare oraş cu peste 100 de mii de locuitori.

BBC0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase