Amânarea obligaţiilor fiscale

Agenţii economici pot obţine, o singură dată într-un an calendaristic, pentru o perioadă de maxim şase luni, amânarea la plată a obligaţiilor fiscale.

„Amânarea la plată se solicită de către contribuabil în baza unei cereri depuse la administraţia fiscală unde este înregistrat ca şi plătitor de taxe şi impozite, concomitent solicitând şi eliberarea certificatului de atestare fiscală care va conţine sumele ce fac obiectul amânării la plată”, ne-a declarat Ioan Mihaiu, directorul coordonator al Finanţelor bihorene.

Obligaţiile fiscale pentru care se poate solicita amânarea la plată sunt cele ulterioare datei de 30.09.2008, dată la care contribuabilul nu înregistra obligaţii fiscale restante. Începând cu data emiterii deciziei de amânare la plată, pentru obligaţiile fiscale care fac obiectul amânării la plată, executarea silită nu începe sau nu continuă, după caz.

„Pe perioada amânării la plată a obligaţiilor fiscale neachitate la termen, se datorează majorări de întârziere de 0,1%/zi calendaristică”, a precizat Ioan Mihaiu.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !