Amanetul nu mai este o afacere

Amanetul nu mai este o afacere
DEVA – După ce afacerea caselor de amanet a cunoscut, în urmă cu mai puţin de 10 ani, o creştere spectaculoasă, acum tot mai puţine firme au un astfel de obiect de activitate.

Unul dintre administratorii unei case de amanet din Hunedoara apreciază că numărul acestora scade constant, cu 10 la sută anual. „Amanetarea aurului sau a altor obiecte a reprezentat o soluţie pentru mulţi hunedoreni într-o perioadă în care posibitatea obţinerii unui împrumut financiar rapid era scăzută. Acum fie oamenii nu mai au ce amaneta, fie au găsit alte posibilităţi de finanţare„ este de părere administratorul casei de amanet.
La această dată, doar hunedorenii cu venituri modeste apelează la casele de amanet. Ei vin chiar pentru 20- 30 de lei. Şi cu toate că sumele împrumutate sunt mici, mulţi nu au putut să şi le recupereze. Obiectele nerecuperate parcurg acelaşi traseu: sunt recepţionate, marcate şi repuse în vânzare. Se găsesc suficienţi amatori de chilipiruri: gramul de aur este aici de maxim 35 lei, faţă de mai mult de 40, cu cât se vinde la o bijuterie obişnuită.
Dana Ioan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase