Ambasadorii sportului, invitatii Interact la CN O.Goga

Ambasadorii sportului, invitatii Interact la CN O.Goga
Peste 800 de tineri au participat la competiţiile organizate în cadrul Cupei Interact.

Un puşti de 19 ani, Lucian Hebriştean, a transformat fie şi pentru o zi, municipiul Marghita în capitala sportului. Lucian Hebriştean este elev în clasa a XII-a S La Colegiul Naţional OctavianGoga, şi preşedinte în exerciţiu al Clubului Interact Marghita. Sprijinit de Clubul Rotary Marghita, Lucian şi echipa sa au depus un proiect în „Ţara lui Andrei”.

Votaţi în „Ţara lui Andrei”

Ce este „Ţara lui Andrei”? Este primul program de responsabilitate socială care permite unui număr nelimitat de oameni să interacţioneze, să comunice, să se informeze, şi mai ales să schimbe în mod concret lumea în care trăiesc. Acesta a fost şi mobilul lui Lucian Hebriştean şi a echipei sale de la Interact. Astfel s-a născut proiectul „Cupa Interact”. „Sportul reprezintă alternativa sănătoasă la activităţi cum ar fi privitul excesiv la televizor, jocurile pe calculator, consumul de alcool şi ţigări. Ne dorim ca prin realizarea acestui proiect să angrenăm un număr cât mai mare de tineri în activităţile pe care le organizăm şi să scoatem în evidenţă importanţa sportului în viaţa fiecăruia”, spune Lucian Hebriştean. Proiectul care a pornit de la această idee le-a adus celor de la Interact sute de voturi şi în cel din urmă, ca şi câştigători, o finanţare de 5000 de euro din partea Petrom.

Campionii

Acţiunea care a avut loc marti în sala de sport a Colegiului Naţional Octavian Goga, acolo unde majoritatea membrilor Interact merge la şcoală, a marcat practic finalul Cupei Interact. În prim-planul acţiunii s-au aflat mari campioni: Alexandru Lungu, campion la K1, Zoltan Gellert, fost jucător în lotul naţional de baschet, dar şi componentul campioanei la fotbal CFR Cluj şi component al lotului naţional de tineret, Ionuţ Hora. Prezenţi la seminarul „Viitorul începe azi” cei trei ambasadori ai sportului au vorbit în faţa elevilor despre importanţa practicării mişcării.

Sandu Lungu a spus elevilor că el a început să facă sport la cinci ani, şi luptele libere l-au cucerit încă de atunci. „Faceţi sport, nu drogurilor, nu alcoolului. Sportul vă dă încredere. Faceţi sport indiferent că e şah sau dans. Am făcut sport 30 de ani şi sper să mai fac încă 30 de ani. Sportul este cel mai bun lucru din viaţa mea”, a spus Zoltan Gellert. Ionuţ Hora a păşit prima dată în ringul de dans şi apoi pe terenul de fotbal. „Sarea şi piperul” evenimentului de marti de la Marghita a fost meciul de handbal dintre echipele din liga naţională HC Minaur Baia Mare şi U Cluj. Un meci între două echipe care şi-au găsit rapid suporteri printre cele câteva sute de elevi aflaţi în tribune. Fluierul de debut al meciului a fost dat, de cine altul decât profesorul Marcel Sas, directorul CN Octavian Goga, arbitru de handbal. De la eveniment nu a lipsit primarul de Marghita, Dorel Talpoş, un primar sub mandatul căruia oraşul „se mişcă” şi proiectele prind viaţă.

V.B.

Actiuni în Cupa Interact

Ce este Interact? Internation Action

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !