Ambasadorul Africii de Sud, la Oradea

Excelenţa Sa Thenjiwe Ethel Mtintso împreună copiii
Excelenţa Sa Thenjiwe Ethel Mtintso împreună copiii
Excelenţa Sa a vizitat Hospice Emanuel şi a participat la dezvelirea primei statui a lui Nelson Mandela din România.


Prezentă pentru a treia oară în Oradea, Excelența Sa D-na Thenjiwe Ethel Mtintso, Ambasadorul Africii de Sud la București, a vizitat, joi, Hospice Emanuel, pentru a marca Ziua Internațională Nelson Mandela, sub sloganul „Și tu poți dărui 67 de minute în serviciul comunității!”. Doamna Ambasador s-a interesat de activitatea și proiectele fundației. Vizita Doamnei Ambasador la hospice a inclus „67 minute” dăruite exclusiv copiilor îndoliați asistați în cadrul proiectului „Intervenții Child Life în Hospice”, derulat prin Programul „MOL Pentru Sănătatea Copiilor”.

Copiii au avut mai multe întrebări despre Africa de Sud și despre semnificația „Zilei Internaționale Nelson Mandela”. Curiozitatea le-a fost satisfăcută, cu răbdare şi pasiune, de d-na ambasador Mtintso. Aceasta a participat la activitățile de art-terapie ale copiilor, i-a învățat pe cei mici un cântecel african și le-a oferit dulciuri și cadouri simbolice din Africa de Sud. „Dacă fiecare dintre noi am dedica 67 de minute din activitatea noastră în folosul comunității în care trăim, omenirea nu ar mai trece niciodată prin ceea ce a trecut Africa de Sud”, este un gând al lui Nelson Mandela, care, iată, prinde substanţă, la Oradea.

ambasador2

Ambasadoarea şi-a extins, apoi, vizita, la Centrul de Protezare Theranova.

Premieră naţională

Vineri, Excelenţa Sa s-a aflat la Primărie, alături de decanul Facultății de Istorie și Studii Internaționale, Prof. Ioan Horga și Prof. Mircea Brie. Oaspeții au fost primiți de viceprimarul Mircea Mălan. În cadrul evenimentului avut loc și dezvelirea unei statui reprezentându-l pe Nelson Mandela, realizată în spiritul acestei zile de către sculptorul Gerő Katalin, membră a clubului Rotary din Budapesta. Statuia a fost dezvelită de d-na ambasador, viceprimarul Mircea Mălan și artista maghiară. Va fi expusă la Centrul de Protejare Theranova din Oradea, municipiul fiind primul din România care are o sculptură dedicată marelui om politic sud-african.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !