Ambasadorul Canadei, la comemorarea holocaustului

2Comentarii
Joanne Lemay
Joanne Lemay
Ambasadorul Canadei va participa, la Oradea, la Ziua Comemorării Victimelor Holocaustului.

Viceprimarul orădean Mircea Mălan şi preşedintele Asociaţiei Tikvah, Emilia Teszler, au anunţat punctarea Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

Această zi va fi comemorată în Oradea cu sprijinul Primăriei Oradea de către Asociaţia Tikvah luni, de la ora 18, la Sinagoga Ortodoxă de pe strada Primăriei nr. 25.

Evenimentul se organizează în parteneriat cu Muzeul ţării Crişurilor, cu sprijin din partea Comunităţii evreilor din Oradea, în cadrul unui proiect finanţat de International Holocaust Remembrance Alliance şi ambasada Canadei în România.

La comemorare va lua parte şi Excelenţa Sa Joanne Lemay, Ambasadorul Canadei în România.

În memoriam Heidy Bohm

Emilia Teszler a explicat că evenimentul face parte dintr-un proiect al asociaţiei care prevede o serie de expoziţii în şcolile bihorene, al căror subiect îl constituie un album de amintiri al orădencei Heidy Bohm, unul dintre supravieţuitorii lagărului de la Auschwitz.

„Trebuie să înţelegem ce împact a avut holocaustul asupra unor familii, comunităţi, oameni şi cum s-a ajuns la această tragedie a comunităţii evreilor. Suferinţa este aceeaşi, indiferent dacă vorbim de evrei, ucrainieni, victimele comunismului sau alte naţiuni. De aici trebuie să învăţăm şi să nu permitem să se repete această tragedie”, a menţionat d-na Teszler în legătură cu scopul expoziţiei mobile.

Deschiderea expoziţiei va avea loc în fosta sinagogă ortodoxă, ea putând fi vizitată aici doar luni, urmând ca cele expuse să fie prezentate în mai multe şcoli din Oradea şi judeţ.

Viceprimarul Mircea Mălan a completat: „Rolul Primăriei Oradea, dincolo de asigurarea unei logistici, vizează un mesaj pe care vrem să-l transmitem în comun. Oradea este un oraş care nu a impiedicat niciodată buna convieţuire dintre diferite naţiuni. Există aici un spirit de toleranţă şi respect faţă de ceilalţi, indiferent de etnie, naţiune sau religie, iar Primăria are datoria să sprijine orice eveniment care susţine aceste idei şi depune eforturi în realizarea lor. Această manifestare din 27 ianuarie este de fapt o formă de luptă împotriva răului ce a fost făcut, dar este şi un mod de împiedicare a răului ce s-ar putea întâmpla”.

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor