Ambasadorul Coreei la Bucureşti, aşteptat în vizită la Oradea în săptămâna viitoare

3Comentarii
ORADEA - Săptămâna viitoare se decide soarta celei mai mari investiţii private post-decembriste în Oradea. „Este sigur în proporţie de 99% că semnăm contractul cu Hanil Electronics, firma producătoare de echipament pentru Samsung”, a declarat Marcel Boloş, directorul Administraţiei Imobiliare Oradea (AIO), cel care a purtat negocierile cu coreenii.

„Ambasadorul Coreii a trimis o scrisoare la Primărie ca să ne mulţumescă pentru modul în care s-au purtat negocierile cu Hanil Electronics. Joi se va afla la Oradea”, anticipează Boloş.
Conform acestuia, negocierile cu grupul coreean producător de echipament Samsung au fost semnificativ îngreunate în condiţiile în care, pe durata discuţiilor, investitorii au primit oferte tentante şi din partea vecinilor de la Vest, respectiv din Debreţin, Nyregyhaza şi Miskolc.

30 milioane de euro

„Samsung este o companie puternică în Ungaria şi este foarte importantă, asigură 6% din produsul lor intern brut şi facilităţile oferite de statul lor sunt foarte tentante”, spune Boloş. Acesta susţine că, în discuţiile purtate, unul dintre punctele slabe ale ofertei orădene, des invocat de coreeni, a fost lipsa infrastructurii rutiere necesare pentru exportul mărfii produse.
O primă variantă a memorandumului investiţiei a primit OK-ul consilierilor locali în septembrie. Conform acestuia, intenţia este de a investi 30 milioane de euro, din care ar rezulta, în punctul maxim de dezvoltare, 3.800 noi locuri de muncă. Fabrica ar urma să cuprindă, de fapt, patru firme, care ar lucra la producerea şi asamblarea de monitoare LCD pentru Samsung, pentru export în 16 ţări din Europa. Cele patru companii sunt Hanil, Koam, Dang Yang şi PK Tech.
„Dacă vin şi dacă ajung la producţia de 10 milioane de monitoare LCD pe an, vor avea o cifră de afaceri de 2 miliarde de dolari”, apreciază Marcel Boloş.

Cristina Ghilea3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor