Ambasadorul din Belarus s-a întâlnit cu oamenii de afaceri din Bihor

1Comentariu
Ambasadorul din Belarus s-a întâlnit cu oamenii de afaceri din Bihor
În data de 11 octombrie 2017, Camera de Comerț și Industrie (CCI) Bihor a primit vizita ambasadorului Republicii Belarus în România, Andrei Grinkevich.

Ambasadorul a fost primit de Ioan Micula, preşedintele CCI Bihor, la întâlnire participând şi nouă reprezentanţi ai unor firme şi organizaţii de promovare a afacerilor în Bihor.

Scopul vizitei a constat în întâlnirea cu oamenii de afaceri din județ care doresc să colaboreze cu companii din Republica Belarus.

Andrei Grinkevich a făcut o scurtă descriere a Republicii Belarus, care face parte din Uniunea Euroasiatică alături de Kazahstan, Kârgâstan, Rusia şi Tadjikistan, accentuând punctele forte ale acestei țări: producător recunoscut de tractoare, camioane, autobuze, cauciucuri, articole electrice, dispozitive optice, lapte praf, unt, textile. Republica Belarus deține peste 50 de universități, la o populație de aprox. 9 milioane locuitori.

Reprezentanții firmelor participante la întâlnire au adus în discuție: înființarea unei Camere de Comerț bilaterale, care să sprijine schimburile economice; existența unor acorduri bilaterale care să protejeze învestitorii; o mai bună colaborare cu producătorii de tractoare și tipul de garanție pe care le oferă aceștia pentru produsele lor; posibilitatea înființării unei companii în domeniul producției componentelor auto, în Belarus; transportul și calitatea infrastructurii din Belarus; posibilitatea încheierii unor colaborări în domeniul educației prin programul Erasmus Plus între Universitatea din Oradea şi universități din Belarus.

Ambasadorul a răspuns obiectiv la toate întrebările.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor