Ambasadorul nipon prezinta renasterea Japoniei dupa dezastru, la Timisoara

De S.P.D.
Ambasadorul nipon prezinta renasterea Japoniei dupa dezastru, la Timisoara
„Fukushima nu se dă bătută”. Acesta este mesajul celor aproape 50 de panouri fotografice care surprind scene apocaliptice ale catastrofei din 11 martie 2011, dar şi ceea ce s-a întâmplat de atunci până astăzi, în regiunea lovită de cutremur, tsunami şi accidente nucleare. Ambasada Japoniei, Muzeul Banatului şi Clubul de Kendo Sam-Sho organizează la Timişoara expoziţia-eveniment „Japonia renaşte după dezastru”. La vernisaj va fi prezent ambasadorul Japoniei în România, Excelenţa Sa Natsuo Amemiya.

La doar câteva zile după ce în faţa Operei timişorene, sute de oameni au asistat la evenimentul „Suburi pentru Japonia”, o altă manifestare culturala comemorează la Timişoara tragicele evenimente din 11 martie 2011. Expoziţia „Japonia renaşte după dezastru” va fi găzduită în perioada 27 martie – 17 aprilie 2012 la Muzeul Banatului, Bastionul Theresia (strada Popa Şapcă nr.4.) Vernisajul expoziţiei va avea loc marţi, 27 martie, orele 17.30, în prezenţa Excelenţei Sale, Natsuo Amemiya, Ambasadorul Japoniei în România.

Prezentarea instantaneelor expuse va fi urmatî de un scurt recital de muzică japoneză în interpretarea flautistului Ionuţ Bogdan Stefănescu (flaut Muramatsu) şi o scurtă demonstraţie de Kendo a juniorilor din Clubul de Kendo Sam-Sho din Timişoara

„Anul trecut, pe 11 martie 2011, Japonia a fost lovită de un puternic seism cu magnitudinea 9 pe scara Richter, urmat de un uriaş val tsunami, care a devastat regiunea de coastă şi a afectat Centrala nucleară de la Fukushima provocând pierderi umane care se ridică la aproape 20.000 de morţi şi dispăruţi şi importante pagube materiale. Astăzi, la un an după cutremur, se depun încă eforturi susţinute pentru renaşterea şi reconstrucţia zonelor afectate.

Imaginile cuprinse în expoziţia fotodocumentară de faţă sunt mărturii ale acelor momente dramatice şi a zilelor ce le-au urmat şi spun poveştile cutremurătoare ale supravieţuitorilor, salvatorilor acestora, ale celor care au pierdut tot fiind nevoiţi să trăiască în adăposturi speciale.

Sunt mărturii despre oamenii obişnuiţi care au avut puterea de a depăşi greutăţile şi de a o lua de la capăt, aşa cum şi Japonia, o ţară adeseori lovită de dezastre naturale, a găsit forţa să renască în urma unui cataclism natural de o amploare fără precedent.

Selecţia de faţă cuprinde imagini provenite din arhiva Ministerului Apărării din Japonia, a Universităţii Fukushima, ziarului Fukushima Minpo şi editurii KK Best Sellers”, precizează organizatorii evenimentului.

Pe tot parcursul expoziţiei, intrarea publicului este liberă.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !