Ambasadorul SUA, diplomat când vine vorba de ofurile românilor

De Alexandru Guiaș
Reactualizat la:
O colaborare bună cu România
O colaborare bună cu România
Klemm este de acord cu declarația lui Iohannis, pe tema modificării termenului din Constituție de definire a familiei.

În cadrul unei miniconferințe organizate în holul Bibliotecii „Gheorghe Șincai” din Oradea, Hans Klemm, amabasadorul SUA, a răspuns întrebărilor adresate de jurnaliști. Legat mitingurile care au loc în România în vederea modificării Constituţiei astfel încât căsătoriile între persoanele de acelaşi sex să fie interzise, Klemm a precizat că „acesta este un subiect sensibil pentru toate societățile. În urmă cu ceva timp Curtea Supremă a hotărât că acest lucru este permis în SUA. Am fost foarte impresionat de declarația președintelui Iohannis pe acest subiect și aș vrea să menționez cuvintele spuse de el pentru că sunt în întregime de acord cu ele. În cele din urmă aceasta e o decizie pe care o ia poporul român”.

Despre prioritățile Ambasadei SUA în relațiile cu România, ambasadorul a a spus că „am trei priorități. Una este legată de promovarea securității, unde avem legături strânse în cadrul NATO, dar și unele bilaterale în domeniu. România și SUA au contribuții importante la capacitățile de apărare ale Alianței, atât în spațiul transatlanitic, cât și în teatrele de operațiuni aflate la distanță. O altă prioritate este de promovare a democrației și guvernării deschise. Și în acest domeniu România devine un model pentru alte țări din regiune.

Din punct de vedere al investiției și al consolidării instituțiilor democratice, al luptei împotriva corupției, a îmbrățișării altor valori democratice precum respectarea dreptului minorităților, a libertății religioase și a presei, dar și a rolului femeii în economie și societate. A treia prioritate este promovarea prosperității, a consolidării comerțului între cele două țări. Creșterea investițiilor române în SUA și a celor americane în România. Însă și prin investirea în modalități de creștere a înțelegerii între cele două țări prin evenimente precum cel de astăzi (vineri, 21 octombrie – n.r.).

Este importantă găsirea de modalități de extindere a programelor de schimb academic, pentru ca profesori sau studenți români să călătorească în SUA. Așadar, promovarea securității, democrației și prosperității, sunt cele trei puncte importante”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !