Ambulanţa Aleşd, în casă nouă

Ambulanţa Aleşd, în casă nouă
ALESD – Ambulanţa din Aleşd se afla până mai ieri într-o clădire dărăpănată, pitită în fundul curţii Spitalului orăşănesc. O clădire mică, cu pereţii crăpaţi, în care se înghesuia tot personalul medical.

Atât conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă, cât şi cea a Prefecturii Bihor, împreună cu reprezentanţii autorităţilor locale din Aleşd, au pus la cap un nou proiect a cărui concretizare s-a putut vedea ieri. O clădire reabilitată la standardele impuse de UE. Pe lângă aceasta, s-au construit din temelie nouă garaje în care vor putea fi parcate cele nouă maşini de intervenţie care alcătuiesc parcul auto al substaţiei.

În casă nouă…
Proaspătul sediu al Serviciului de Ambulanţă din Aleşd a fost inaugurat oficial ieri, în prezenţa prefectului Ilie Bolojan, a managerului Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bihor, dr. Tiberiu Bondar, a reprezentanţilor autorităţilor locale, cât şi a reprezentanţilor mass-media. După un periplu pe la Spitalul Orăşenesc Aleşd, unde gazdele au arătat atât realizările la unitatea spitalicească, dar şi vechea locaţie a Ambulanţei Aleşd, apoi pe la Policlinică, punctul final, dar şi cel mai important, a fost la noua locaţie a Ambulanţei Aleşd.

„Cei din urmă vor fi cei dintâi, şi acum putem spune că avem la Aleşd cea mai modernă staţie de ambulanţă. S-au investit aici peste 5 miliarde de lei vechi, bani provenind de la Ministerul Sănătăţii. Pe lângă clădirea veche, proaspăt reabilitată, care era folosită în trecut pentru găzduirea părinţilor militarilor pompieri veniţi în vizită, s-au construit din temelie garaje noi”, a declarat dr. Tiberiu Bondar, manager al Serviciului de Ambulanţă Bihor. Alături de dr. Bondar, dr. Dorina Bocşe, director al substaţiei Aleşd, a subliniat importanţa acestei investiţii, care a ridicat nivelul condiţiilor la cote dintre cele mai înalte.

Substaţia Aleşd
Ambulanţa Aleşd are în prezent 42 de anjajaţi, dintre care cinci medici, 14 asistenţi medicali, 18 ambulanţieri, patru operatori şi un mecanic auto. Din cele nouă ambulanţe, cât numără parcul auto, două sunt de tip B. Potrivit spuselor dr. Bocşe, lucrările de reabilitare şi construcţie a garajelor s-au desfăşurat într-un timp relativ scurt: în mai puţin de cinci luni.

Viorica Borz0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !