Ambulanţa Hunedoara pierde 55 de maşini

Ambulanţa Hunedoara pierde 55 de maşini
Un număr de 55 de ambulanţe vechi din judeţul Hunedoara sunt scoase din uz printr-un ordin al Ministrului Sănătăţii. Decizia este contestată de Sindicatul „Ambulanţa„ Deva.

Ambulanţele care fac subiectul Ordinului sunt maşini vechi (Dacii, TV-uri, Iveco). Decizia este contestată de Sindicatul „Ambulanţa” Deva.

„Cerem amânarea acestei hotărâri până la dotarea cu noi ambulanţe, altfel, din parcul de 73 de maşini existent la nivel judeţean, vom mai putea interveni la urgenţe doar cu 18. Maşinile vechi le putem folosi doar la transport, pentru că alte servicii medicale nu vor mai putea face subiectul unei decontări băneşti cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Ne vom afla în imposibilitatea de a răspunde la urgenţele populaţiei, iar pe de altă parte vom asista la reduceri de personal”, declară liderul sindical Valentin Belea.

Pentru judeţul Hunedoara ar fi necesare 30 de ambulanţe noi. Anul trecut, Ministerul Sănătăţii a organizat o licitaţie pentru achiziţionarea de noi maşini, însă ea a fost anulată din motive care nu au fost precizate.

În judeţ ultima ambulanţă a fost cumpărată acum cinci ani, majoritatea maşinilor având la bord peste 250 de mii de km parcurşi.

Concedieri de personal

Actul normativ mai face referire şi la gradul de competenţă pe care îl vor avea asistentele medicale de la Ambulanţă. Acestea nu vor mai avea voie decât să ia tensiunea, pulsul şi să facă imobilizarea bolnavului.

Administrarea de medicamente se face doar la recomandarea medicilor. În Serviciul Judeţean de Ambulanţă lucrează 35 de medici şi 100 de asistente medicale. Acestea din urmă ar putea să se confrunte cu pierderea locului de muncă.

Dacă Ordinul va rămâne în vigoare, Serviciul Judeţean de Ambulanţă va putea să asigure banii pentru salariile personalului până la jumătatea anului, susţine liderul sindical Valentin Belea.

Clara Pâs0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !