Ambulanţă la Ceica

ORADEA – Locuitorii din comuna Ceica cât şi din Drăgeşti şi Sâmbăta vor beneficia de acum înainte de serviciile medicale de urgenţă ale unei substaţii de Ambulanţă proprii. Amplasată în incinta unui corp de clădire ce a aparţinut de Dispensarul din Ceica, substaţia va deservi peste 17.000 de locuitori din Ceica şi împrejurimi.

„Lucrările de reabilitare ale clădirii au debutat în urmă cu o lună, valoarea lor ridicându-se la peste 200 de milioane de lei vechi. Urmează ca până iarna viitoare să mai investim în jur de 400 de milioane de lei vechi în construirea unui garaj nou, care să adăpostească parcul auto al substaţiei în care lucrează cinci ambulanţieri şi cinci asistenţi medicali”, ne-a declarat Florin Corb, primarul comunei Ceica.

Deocamdată noul sediul al Ambulanţei din Ceica are în dotare doar o ambulanţă de tip A însă anul acesta conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bihor promite încă una, mult mai performantă.

 

Personalităţi la inaugurare

La inaugurarea substaţiei care a avut loc astăzi, alături de mai-marii comunei Ceica a participat dr. Tiberiu Bondar, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, prefectul Ilie Bolojan, Ştefan Seremi, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor, senatorul PD de Bihor, Radu Ţârle, deputatul PNL de Bihor, Cornel Popa, dr. Gheorghe Carp, managerul Spitalului Clinic de Copii „Dr. Gavril Curteanu” Oradea, ec. Florin Mureşan, director executiv adjunct al ASP Bihor.

„Încă din anul 2000 am pus la bătaie un plan de dezvoltare a substaţiilor de Ambulanţă în Bihor, astfel încât echipele de intervenţie să facă 15 minute la urgenţele majore. Anul trecut, cu sprijinul parlamentarilor de Bihor cât şi al prefectului am obţinut aprobarea de la Ministerul Sănătăţii pentru înfiinţarea a 4 substaţii, din cele 8 pe care le-am propus noi”, a declarat dr. Tiberiu Bondar în cadrul momentului festiv, care a debutat cum era firesc cu o slujbă de sfinţire a sediului.

 

Încurajări din partea autorităţilor

Prefectul Ilie Bolojan a dorit să sublinieze şi cu această ocazie importanţa pe care-l joacă o autoritate locală în astfel de împrejurări. „Mă bucur că s-a ajuns la un grad de acoperire al nevoilor de asistenţă medicală cât mai bun şi felicit autorităţile locale pentru investiţiile făcute.

Când există voinţă în ceea ce faci dar şi o bună colaborare între autorităţi, este imposibil să nu se realizeze ceva bun”, a afirmat Ilie Bolojan. Secretul realizării acestui proiect a fost dezvăluit de cei doi parlamentari care au afirmat că s-au dat zeci de telefoane pentru ca substaţia Ceica să vadă lumina zilei.

Viorica Borz0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !