Ambulanţierii l-au înmuiat pe ministru

Ambulanţierii l-au înmuiat pe ministru
ORADEA – Bihorul a avut doar de câştigat în urma discuţiilor de miercuri dintre ministrul Sănătăţii şi reprezentanţii Federaţiei Naţionale Sindicale „Ambulanţa”. Discuţiile între părţi au avut darul de a-i îmbuna pe ambulanţieri, care au suspendat acţiunile de protest.

După ce discuţiile s-au purtat în mod amiabil, cu un ministru care s-a dovedit receptiv la doleanţele ambulanţierilor, s-a convenit ca toate revedicările lor să fie soluţionate. Pe lângă reevaluarea celor două ordonanţe ministeriale, care ar fi blocat activitatea serviciilor de ambulanţă, s-a hotărât modificarea Comisiei de Medicină de Urgenţă a Ministerului Sănătăţii, prin completarea acesteia cu încă doi membri din partea serviciilor de ambulanţă, pe lângă ceilalţi trei din judeţele Timiş, Constanţa şi municipiul Bucureşti. Noii membri sunt din Prahova şi din Bihor. De acum înainte, pe lângă dr. Hadrian Borcea, medic-şef al UPU din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Oradea, judeţul nostru va fi reprezentat în comisia ministerială şi de către dr. Tiberiu Bondar, manager al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bihor, iar observator la întâlnirile comisiilor va fi tot un bihorean, Gheorghe Chiş, secretarul general al Federaţiei.

Plan de bătaie
Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au promis ca până pe 15 februarie să regândească împreună cu cei de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) modul în care se va face decontarea serviciilor realizate de ambulanţele A1 şi A2 – modele vechi – până la dotarea sistemului de urgenţă cu noi ambulanţe. Totodată, până la 31 martie, reprezentanţii MS şi cei ai Federaţiei se vor reuni într-un grup de lucru pentru a reevalua şi stabili competenţele personalului medical cu studii superioare şi medii în serviciile de ambulanţă, elaborându-se şi protocoalele de intervenţii medicale de urgenţă. De asemenea, s-a hotărât ca un membru al Federaţiei Sindicale Ambulanţa să facă parte din comisia de licitaţie pentru achiziţionarea celor 1.500 de ambulanţe noi. „Întâlnirea a fost de bun augur. Am reuşit să eliminăm toate neînţelegerile create. Obţinerea a încă două locuri în Comisia de Medicină de Urgenţă a fost un câştig deosebit de important, având în vedere vechile conflicte generate din cauza prezenţei prea mari a spitalelor în această comisie”, ne-a declarat Gheorghe Chiş.

Viorica Borz0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !