Amenda de 20.000 pentru Electrocentrale

17Comentarii
Amenda de 20.000 pentru Electrocentrale
În urma controlului efectuat luni s-a constatat că plafonul anual de emisii a fost depăşit.

Garda Naţională de Mediu Comisariatul Judeţean Bihor s-a autosesizat cu privire la fenomenele de depunere accentuată de praf si pulbere de cenusa în anumite zone din Municipiul Oradea. În acest sens luni, 7 februarie, comisari din cadrul Comisariatului Judeţean Bihor au efectuat un control la SC Electrocentrale Oradea SA, aceasta fiind principala sursă suspectată de producerea acestui fenomen.

Cu ocazia controlului a fost verificată respectarea prevederilor din Autorizaţia integrată de mediu deţinută de către SC Electrocentrale Oradea SA cu precădere aspecte privind funcţionarea electrofiltrelor precum şi calitatea combustibilului folosit. În acest sens nu s-au constatat nereguli instalaţia funcţionând conform prevederilor Autorizaţiei integrate de mediu emisa de Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Cluj”, a spus Călin Mocan, prim comisarul Gărzii de Mediu Bihor.

Termen limită

Această instalaţie este veche de 45 de ani , iar conform programului de conformare anexă la Autorizaţia integrată de mediu termenul limită de conformare privind protecţia atmosferei este 2013.

„Apreciem că fenomenele meteorologice din ultimele 7 zile, adică, temperaturi scăzute de -10ºC, ninsoare, urmate de o creştere bruscă a temperaturii, combinate cu praful generat din traficul auto au determinat fenomenele menţionate anterior”, este de părere Călin Mocan.

Cu ocazia acestui control comisarii Garzii de Mediu au verificat respectarea plafonului anual de emisii alocat pentru SC Electrocentrale Oradea SA. Pentru că s-au constat depăşiri ale acestui plafon a fost aplicată o amendă contravenţională în valoare de 20.000 lei.

S.Al.

Atentie! Oradea, acoperită de funingine în weekend17Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor