Amendă pentru vitejii neautorizate în Parcul Apuseni

De Cristina Ghilea
10Comentarii
Amendă pentru vitejii neautorizate în Parcul Apuseni
O asociaţie clujueană care se ocupă de organizarea de curse cu ATV-uri a încasat o amendă consistentă la începutul lunii aprilie, pentru că şi-a ţinut evenimentul pe un traseu neautorizat.

Asta deşi organizatorii fuseseră avertizaţi de rangerii Parcului Natural Apuseni despre limitele pe care trebuie se le respecte.

„În data de 5 aprilie 2017, angajaţii din cadrul RNP Romsilva Administraţiei Parcului Natural Apuseni au aplicat o sancţiune contravenţională de 25.000 lei privind organizarea de manifestări sportive, respectiv un concurs de ATV-uri pe suprafaţa sitului Natura 2000 administrat ROSPA 0081 Munţii Apuseni – Vlădeasa. Persoană juridică organizatoare a acestui concurs nu deţinea avizul administratorului.

Administraţia Parcului Natural Apuseni are în custodie trei situri Natura 2000 respectiv ROSCI 0002 Apuseni, ROSPA 0081 Munţii Apuseni – Vlădeasa si ROSCI 0016 Buteasa”, informează administraţia Parcului.

E vorba de ATH Racing, Cluj, care, spun surse apropiate evenimentului, avea un concurs de ATV-uri cu zeci de participanţi. În una dintre etapele concursului au intrat peste situl Natura 2000 Vlădeasa, se pare că le promisesă concurenţilor străini acces cu ATV-urile până pe Vârful Vlădeasa, aflat în arie protejată.

„Noi, de la Parc, am avut cu ei întâlniri prealabile. Rangerii le-au prezentat condiţiile şi traseul pe care-l pot parcurge. Se vede că nu i-a interesat şi nu au respectat limitările. De altfel, au şi plătit amenda, jumătate din minimun în 48 de ore”, spune Alin Moş, directorul Parcului Natural Munţii Apuseni.

Administraţia Parcului transimite, ca avertisment, că „toate persoanele fizice sau juridice care desfaşoară activitaţi care se supun avizării trebuie sa respecte legislatia in vigoare. Actul legislativ care reglementează activităţile care se pot sau nu se pot desfășura pe suprafaţa Parcurilor Naturale si Naţionale este Ordonanţa de urgenţă nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice”.

Conform acesteia, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă contravenţională de la 3.000 lei la 6.000 lei pentru persoane fizice şi de la 25.000 lei la 50.000 lei pentru persoane juridice următoarele fapte: organizarea de manifestări sportive, culturale, tabere, pe teritoriul ariei naturale protejate, fără acordul administratorului/custodelui ariei naturale protejate.10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor