Amendarea CECCAR este abuziva

4Comentarii
Amendarea CECCAR este abuziva
Biroul Permanent al CECCAR consideră amenda aplicată de Concurenţă, aberantă, netemeinică şi ilegală.

Netemeinică, abuzivă şi ilegală. Astfel consideră Biroul Permanent al Consiliului Superior al Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR) amenda aplicată de Consiliul Concurenţei CECCAR. Potrivit lui Valerian Susa, preşedintele Filialei Bihor a CECCAR, care ne-a transmis poziţia Biroului Permanent al Consiliului Superior, „măsura dispusă de Consiliul Concurenţei este netemeinică deoarece se bazează pe supoziţii şi estimări şi nu pe fapte şi acte certe; pe interpretarea eronată şi abuzivă a unor reglementări în domeniu şi pe neînţelegerea rolului, naturii juridice şi atribuţiile CECCAR prevăzute în reglementările interne, cele europene şi în standardele internaţionale aplicabile CECCAR”.

CECCAR consideră că măsura dispusă este abuzivă deoarece nu s-a demonstrat că ar exista înţelegeri exprese sau tacite pentru fixarea concertată a tarifelor practicate de experţii contabili.

Amenda aplicată CECCAR este aberantă, netemeinică şi nelegală deoarece nu s-a demonstrat că veniturile CECCAR luate în calcul ar avea vreo legătură cu metodologia de stabilire a tarifelor recomandată experţilor contabili. Nu s-a demonstrat nici că veniturile CECCAR luate în calcul ar avea vreo legătură cu veniturile membrilor; de altfel, din veniturile luate în calcul pentru stabilirea amenzii, doar 40% provin din cotizaţii de la membrii, iar din acestea peste 50% sunt cotizaţii fixe stabilite cu aproape zece ani în urmă, care nu au nici o legătură cu veniturile membrilor”, ne-a comunicat Valerian Susa, poziţia Biorului Permanent.

CECCAR face precizarea că în perioada 2001 – 2009 nu a existat vreo corespondenţă între Consiliul Concurenţei şi CECCAR în legătură cu vreo încălcare a legislaţiei concurenţei, iar după declanşarea investigaţiei, CECCAR a aflat noutăţi de la Consiliul Concurenţei doar prin intermediul presei.

La raportul de investigare, CECCAR a prezentat zeci de pagini de observaţii prin care s-a demonstrat netemeinicia constatărilor. „La observaţiile prezentate şi la concluziile după audierea în faţa Consiliului Concurenţei nu s-a primit vreo poziţie a Consiliului Concurenţei. Numai în 26 octombrie 2010, după conferinţa de presă organizată de Consiliul Concurenţei având acest obiect, instituţia a transmis CECCAR Decizia de sancţionare. Sperăm ca justiţia să facă dreptate”, ne-a precizat preşedintele CECCAR Bihor.

D.B.

Taguri: , ,


4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor