Amendaţi cu 80.000 lei de Garda de Mediu

De Simona Drimbău
Monica Crişan
Monica Crişan
În luna octombrie, Comisariatul Judeţean Bihor al Gărzii Naţionale de Mediu a efectuat 161 de inspecţii. Dintre acestea, 98 au fost planificate şi 63 de inspecţii neplanificate.

Neregulile nu au contenit să apară. Principalele neconformităţi constatate în urma controalelor efectuate în perioada menţionată au fost: nerealizarea în totalitate şi la termen a măsurilor stabilite în timpul controalelor anterioare, nerespectarea prevederilor Autorizaţiei de Mediu, neîntocmirea evidenţei gestiunii deşeurilor si neutilizarea codurilor de deşeu, lipsa actului de reglementare din punct de vedere al protecţiei mediului, dar şi lipsa evidenţei gestiunii deşeurilor.

În urma acestor controale au fost aplicate nouă amenzi contravenţionale, în valoare totală de 235.500 lei. Cea mai mare sancţiune aplicată de comisarii GNM – CJ Bihor a fost în valoare de 80.000 lei, aplicată pentru nerespectarea prevederilor autorizaţiei de mediu.

Inspecţiile realizate au avut ca prioritate verificarea respectării condiţiilor impuse în actele de reglementare, a măsurilor impuse cu ocazia controalelor anterioare, dar şi a verificării reclamaţiilor.

„În luna octombrie, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Bihor au intensificat verificările efectuate în zonele turistice din judeţul Bihor, în speţă zona Padiş şi satul de vacanţă Boga, fiind stabilită unităţilor teritorial-administrative, ca măsură de prevenire a depozitărilor necontrolate de deşeuri, obligativitatea asigurării colectării deşeurilor din aceste areale”, a precizat Monica Crişan, reprezentanta Gărzii de Mediu Bihor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !