Ameninţă cu pichetarea Prefecturii

1Comentariu
Ameninţă cu pichetarea Prefecturii
ORADEA – Iosif Rezmuves, preşedintele Partidei Rromilor Pro-Europa, filiala Bihor este nemulţumit de modul în care primarii se ocupă de comunităţile de romi, fiind interesaţi de soarta acestora doar în pragul alegerilor. „În multe comunităţi romii sunt discriminaţi.

Nu li se acordă drepturile care li se cuvin. Cele mai mari probleme le avem în Diosig şi Aleşd. Ne-am plâns de atâtea ori celor de la Prefectură şi nu suntem băgaţi în seamă.

Suntem hotărâţi ca în această toamnă să pichetăm Prefectura, vreo 2.000 de romi, şi să stăm acolo, în greva foamei, până ni se vor rezolva problemele. Să afle toate Europa cum suntem discriminaţi”, a ameninţat ieri Rezmuves, în cadrul unei conferinţe de presă. Unul dintre cel mai criticat primar a fost Zeno Ţipţer, primarul Aleşdului.

„La Primărie în Aleşd nimeni nu îi ascultă pe romi. Ni s-a spus să ne cerem drepturile în Budapesta. În cartierul Obor nu avem loc de joacă pentru copii, se demolează construcţii doar pentru că aparţii comunităţii de romi. Cât priveşte mediatorul dintre comunitatea de romi şi Primărie, Alexandru Bolog, acesta nu este dorit de către romi pentru că el nu face nimic în interesul lor”, susţine Petre Urs, reprezentant al Partidei, din Aleşd.

 

 

Altă poveste…

Contactat telefonic, Zeno Ţipţer, primarul Aleşdului, susţine contrariul: „Am făcut tot ce am putut în această comunitate. Am introdus iluminatul public, apă, am construit împreună cu o fundaţie străină o şcoală modernă cum nu cred că există în Aleşd. În mare, am încercat să le creăm condiţii decente”, afirmă Zeno Ţipţer. Cât îl priveşte pe Petre Urs, primarul susţine că acesta este înverşunat împotriva Primăriei din alte motive.

„Domnul Urs are o crâşmă deschisă acolo, în cartierul Obor. Nu îndeplineşte nici o condiţie de funcţionare, fiind amplasată şi pe proprietatea Primăriei. Ba mai mult, şi duminică seara a fost un scandal foarte mare acolo, trebuind să intervină Poliţia. L-am ameninţat că o demolez. Aici e problema domnului Urs”, conchide Zeno Ţipţer.

Viorica Borz1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor