Ameninţă cu sinuciderea ca să plece acasă

Ameninţă cu sinuciderea ca să plece acasă
O tânără dintr-un centru de plasament ameninţa cu sinuciderea pentru a fi lăsată acasă.

Iulian Păcurar, responsabilul Centrului de plasament din Săcel, a primit la sfârşitul lunii trecute o scrisoare scrisă de Elisabeta Szilaggi, o fată de 16 ani pe care acesta o avusese în grijă, în care tânăra menţiona că vrea să-şi pună capăt zilelor dacă nu va fi lăsată să plece la părinţii ei naturali, în judeţul Sălaj. Fata a specificat în scrisoare că principala piedică în a-şi îndeplini dorinţa este Mărioara Molodeţiu (foto), referent de specialitate în cadrul Centrului de plasament din Deva, centru în care fata a fost internată ultima dată. Iulian Păcurar reclamă modul în care Mărioara Molodeţiu îi tratează pe copii şi afirmă că „această doamnă îi stresează foarte tare pe copii, astfel încât nu e de mirare că unii dintre ei încep să aibă gânduri negre”. Mărioara Molodeţiu spune că „scrisul care apare în scrisoare nu e al fetei şi că de la un om atât de imprevizibil cum e Elisabeta Szilaggi te poţi aştepta la orice”.   
  
Sinucidere “dezamorsată”  
  
Elisabeta Szilaggi a văzut în ameninţarea cu sinuciderea singura cale prin care o putea îndupleca pe Mărioara Molodeţiu (foto), referent de specialitate la Centrul de plasament din Deva, să o lase să meargă în comuna Chiejd, judeţul Sălaj, acolo unde au domiciliul părinţii ei naturali. Din acest motiv fata a trimis o scrisoare fostului responsabil al Centrului de plasament din Săcel, în grija căruia fata a stat o perioadă, în care scria: „Dacă nu mă scoţi de aici (n.r. Centrul de plasament din Deva) eu mă omor din cauza lui Molodeţiu care îşi bate joc de mine. […] Dacă nu se rezolvă nimic eu mă omor”. Mărioara Molodeţiu afirmă că „fata dorea să-şi vadă mama şi întreba mereu când o ducem în judeţul Sălaj la părinţii ei naturali. Pe data de 13 februarie am revocat măsura de plasament şi i-am îndeplinit dorinţa lăsând-o pe fată la Chiejd, comuna unde locuiesc părinţii ei”.   
  
„Era imprevizibilă”  
Mărioara Molodeţiu precizează că tânăra de 16 ani nu a fost niciodată în custodia ei. În plus se pare că fata era foarte imprevizibilă, iar comportamentul ei ridica adeseori probleme. „Fata avea serioase tulburări de comportament şi era foarte greu de stăpânit. În ianuarie 1998 familia Păcurar a solicitat măsura de plasament pentru minoră. Până în 2002 în rapoarte nu era menţionat că fata creează probleme familiei respective. La un moment dat însă, chiar familia Păcurar a solicitat Primăriei Deva revocarea măsurii de plasament pe motiv că fata are tulburări de comportament şi că nu o mai pot stăpâni”, spune Mărioara Molodeţiu.   
Activitatea şcolară a fetei era dezastruoasă mai ales că tânăra nu frecventa decât în mică măsură cursurile. În ultimul an şcolar fata a cumulat 210 absenţe, dintre care 118 motivate. A avut nota doi la purtare şi patru materii la care nu i s-au încheiat mediile: matematică, chimie, informatică şi educaţie tehnologică).  
  
Călin Bicăzan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !