Ameninţaţi cu demolarea

2Comentarii
Ameninţaţi cu demolarea
ORADEA – Aproximativ 100 de orădeni proprietari de garaje ridicate pe terenul oraşului sunt invitaţi la Primărie pentru a-şi achita restanţele şi penalităţile aferente pentru suprafeţele ocupate.

În caz contrar, riscă demolarea garajelor, ne-a spus Mircea Sabău, directorul executiv al Direcţiei Patrimoniu-Terenuri.

„În conformitate cu prevederile contractuale, în situaţia în care chiriaşul/concesionarul nu şi-a îndeplinit obligaţiile de plată a chiriei/redevenţei, contractul se reziliază de plin drept, prin denunţare unilaterală de către administrator, prin simpla notificare a chiriaşului, urmată de demolarea construcţiei pe cheltuiala acestuia, şi recuperearea debitelor în instanţă”, se arată într-o adresă semnată de conducerea direcţiei.

Mircea Sabău ne-a spus că principalul interes al Municipalităţii în această problemă este să-şi recupereze restanţele de la debitori. „Dacă tot avem această pârghie legală, de ce să nu o folosim? Cei care nu-şi plătesc dările nu de noi îşi răd şi nici de Primărie, ci de ceilaţi orădeni de treabă, care-şi achită datoriile la timp”, apreciază directorul.

Acesta spune că, în problema garajelor, se vor parcurge toţi paşii legali până la demolare. „Îi anunţăm, prima dată, despre datoriile pe care le au, îi somăm şi apoi, dacă altfel nu se poate, demolăm garajele. Eu cred că atunci când vor vedea că treaba e groasă, cea mai mare parte din ei vor plăti”, spune Mircea Sabău. Debitele pentru garaje variază în funcţie de vechime şi de suprafaţa de teren ocupată. Astfel, cifrele încep de pe la 122 RON dar ajung şi până la 9.380 RON, pentru un garaj din strada Călugăreni.

Cristina Ghilea2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor