Amenzi de 160.000 RON!

Amenzi de 160.000 RON!
BIHOR – Nerespectarea legislaţiei de mediu s-a soldat cu amenzi usturătoare, în urma unor inspecţii efectuate de Garda de Mediu (GNM), Comisariatul Judeţean Bihor. Pe parcursul lunii iulie, specialiştii GNM au efectuat un total de 115 inspecţii, din care 100 neplanificate.

S-au urmărit aspectele privind prevenirea şi controlul integrat al poluării, activităţile cu substanţe toxice periculoase, gestionarea şi depozitarea deşeurilor sau limitarea emisiilor de compuşi organici volatili.

Din 15 inspecţii planificate, doar una s-a soldat cu amendă, a cărei valoare s-a ridicat însă la 60.000 RON. Inspecţiile neplanificate au fost mai „grase” pentru bugetul statului, lăsându-se cu 11 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 97.500 RON.

Amendaţi
Din totalul de 12 amenzi, 11 au fost aplicate unor agenţi comerciali. Doi dintre aceştia au fost sancţionaţi pentru că îşi desfăşurau activitatea fără autorizaţie, iar opt amenzi au vizat firme care nu ţin evidenţa deşeurilor rezultate din activităţile lor. Însă nici autorităţile nu au fost scutite.

Astfel, primarul comunei Suplacu de Barcău a primit o amendă de 3.000 RON pentru că nu a anunţat autorităţile în legătură cu un incident soldat cu degajări de poluanţi, produs la depozitul de deşeuri al comunei.

Monica Mateiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !