Amenzi de 8.000 de lei aplicate de CJPC

3Comentarii
Amenzi de 8.000 de lei aplicate de CJPC
Produsele cosmetice de protecţie solară şi autobronzantele au fost luate la puricat de comisarii CJPC.

Protectorii consumatorilor au verificat respectarea prevederilor legale la comercializarea produselor cosmetice de protecţiesolară şi autobronzante. Neregulile nu au contenit să apară.

„În timpul acţiunii tematice de control au fost verificaţi zece operatori economici, la toţi fiind constatate abateri”, a precizat Sebastian Şcoşan, şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Bihor.

Organele de control au încheiat zece procese verbale de constatare a contravenţiei prin care s-au aplicat sancţiuni în valoare de 8.000 de lei. De asemenea, produse în valoare de 706 lei au fost oprite temporar de la comercializare până la remedierea deficienţelor.

Nereguli

Cele mai fecvente abateri întâlnite se referă la inscripţionarea produselor. Astfel, de pe multe produse lipsea menţiunea privind categoria de protecţie a produsului, lucru care a fost constatat la patru operatori economici verificaţi. „La unul dintre operatorii economici verificaţi s-a găsit la comercializare o cremă gel pentru plajă care nu avea menţiunea expresă privind categoria de protecţie, existând doar pe verso-ul produsului un tabel general cu informaţii privind categoriile de protecţie ale produselor de protecţie solară în funcţie de factorul de protecţie solară al acestora”, a concluzionat Sebastian Secoşan. La cinci dintre operatorii economici verificaţi s-au găsit la comercializare produse de protecţie solară achiziţionate din Ungaria, care nu aveau traducerea elementelor de identificare şi caracterizare în limba română. Controalele efectuate de comisarii CJPC Bihor au avut la bază o tematică la nivel naţional, dispusă de preşedintele ANPC, Constantin Cerbulescu.

S.Al.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor