Amenzi de aproape 670.000 de lei in octombrie

De Dan Birta
1Comentariu
Nicolae Hoduţ
Nicolae Hoduţ
Pentru munca fără forme legale valoarea amenzilor aplicate de ITM Bihor se ridică la 260.000 de lei.

La aproape 670 de mii de lei se ridică amenzile aplicate de ITM Bihor în cursul lunii octombrie 2012. În primele zece luni ale anului valoarea amenzilor se ridică la peste 4,4 milioane de lei. Cele mai consistente amenzi au fost aplicate în cadrul campaniilor naţionale „O zi pe săptămână”.

„O zi pe săptămână”

În cursul lunii octombrie 2012, în cadrul acestei campanii, în domeniul relaţiilor de muncă, au fost controlaţi un număr 98 de angajatori.

„Au fost sancţionaţi un număr de 68 angajatori, fiind aplicate un număr de 88 sancţiuni contravenţionale. Valoarea totală a amenzilor aplicate se ridică la 298.200 lei”, a precizat Nicolae Hoduţ, inspectorul – şef al ITM Bihor. Au fost identificaţi un număr de 13 angajatori care practicau munca fără forme legale de angajare, fiind depistate 37 persoane care lucrau fără forme legale de angajare. În acest sens au fost aplicate 11 amenzi în valoare totală de 260.000 lei.

„S-au constatat 248 deficienţe, fiind dispuse măsuri pentru remedierea acestora”, a subliniat Nicolae Hoduţ.

Deficienţele constatate se referă la: neîncheierea contractelor individuale de muncă; neîntocmirea actelor de modificare a clauzelor existente în contractul individual de muncă; netransmiterea REVISAL, nerespectarea prevederilor H.G. nr. 500/2011; neîntocmirea corespunzătoare a foilor colective de prezenţă; nerespectarea prevederilor legale cu privire la repausul săptămânal; nerespectarea prevederilor legale cu privire la munca suplimentară; neîntocmirea fişei postului; neîntocmirea regulamentului intern; neplanificarea concediilor de odihnă; nerespectarea prevederilor Legii nr. 202/2002; nerespectarea prevederilor O.G.96/2003; neachitarea drepturilor salariale; nerespectarea prevederilor cu privire la munca prestată în zilele de sărbătoare legală; nerespectarea prevederilor cu privire la munca de noapte.

 

Taguri: ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor