Amenzi de peste 400.000 lei aplicate de comisarii de mediu

De Simona Albinaru
Reactualizat la:
Amenzi de peste 400.000 lei aplicate de comisarii de mediu
Amenzi contravenţionale în valoare de 426.000 lei au fost aplicate de comisarii Gărzii Naţionale de Mediu Comisariatul Judeţean Bihor în al doilea trimestru al acestui an.

Cea mai mare sancţiune, în valoare de 50.000 de lei a fost aplicată atât societăţilor comerciale cât şi administraţiilor publice locale pentru nerealizarea în totalitate şi la termen a măsurilor stabilite în timpul controalelor anterioare. „Inspecţiile realizate au avut ca prioritate verificarea măsurilor impuse cu ocazia controalelor anterioare dar şi a măsurilor impuse cu ocazia verificărilor reclamaţiilor precum şi verificarea stării de salubritate a localităţilor şi cursurilor de apă din judeţ conform prevederilor tematicilor impuse de GNM”, a precizat comisarul şef Florentin Muscă.

O pondere importantă în activitatea de control desfăşurată în trimestrul al doilea a avut-o rezolvarea reclamaţiilor şi sesizărilor spun comisarii bihoreni. Astfel, din cele 77 de sesizări înregistrate, 21 au vizat depozitări necontrolate de deşeuri, 7 au vizat calitatea aerului, 13 deversări de ape uzate, 5 au vizat tăieri ilegale de vegetaţie din afara fondului forestier iar 18 sesizări au fost redirecţionate către instituţiile competente pentru soluţionare.

Activitate

În al doilea trimestru al anului 2016, Comisariatul Judeţean Bihor al Gărzii Naţionale de Mediu a efectuat un număr total de 329 inspecţii, dintre care 112 inspecţii planificate, conform planului anual de controale şi 217 inspecţii neplanificate.

În cadrul inspecţiilor neplanificate, au fost înregistrate 50 controale efectuate în urma sesizărilor, 1 control de verificare a realizării măsurilor stabilite anterior, 5 controale de identificare a unor obiective noi, 9 controale în urma autosesizării, 92 controale dispuse de Comisariatul General al Gărzii Naţionale de Mediu, 2 controale de verificare a respectării măsurilor din actele de reglernentare şi 57 controale cu alte autorităţi, în urma protocoalelor încheiate în acest sens cu instituţii la nivel judeţean.

Neregulile nu au contenit să apară. Astfel, principalele neconformităţi constate au fost lipsa solicitării/obţinerii actelor de reglementare din punct de vedere al protecţiei mediului, nerespectarea prevederilor autorizaţiei de mediu, nerealizarea în totalitate şi la termen a măsurilor stabilite în timpul controalelor anterioare dar şi neîntocmirea evidenţei gestiunii deşeurilor depozitări necontrolate de deşeuri direct pe sol sau în albiile râului.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !