Amenzi dublate la CFR

4Comentarii
Amenzi dublate la CFR
ORADEA – Dacă intraţi cumva pe peronul staţiilor CFR, s-ar putea să fiţi amendaţi cu 100 până la 250 de lei, în cazul în care nu aveţi legitimaţie de peron sau de călătorie. Amenzile pentru contravenţiile pe CFR sunt cuprinse între 100 şi 800 de lei noi.

Aceasta este una dintre amenzile aplicate pe CFR, actualizate de Guvern în şedinţa de miercuri. Cea mai mică amendă este de 100 lei noi, iar cea mai mare, de 800 lei noi. Până acum, amenda maximă pe CFR era de 320 lei noi.

Alte amenzi

Pentru călătoria fără legitimaţie, transportul în vagoanele de călători al păsărilor sau animalelor vii, precum şi al al bagajelor care depăşesc limitele de volum şi greutate stabilite amenda este cuprinsă între 250 şi 400 de lei. Acelaşi cuantum va fi plătit şi pentru deschiderea uşilor exterioare ale vagoanelor în timpul cât trenul se află în mers ori blocarea uşilor exterioare şi frontale ale vagoanelor în timpul staţionării trenurilor. Fumatul în incinta magaziilor de mărfuri, bagaje sau mesagerii, în depozite, în apropierea mărfurilor inflamabile sau explozibile sau în alte locuri unde interzicerea fumatului este adusă la cunoştinţă prin afişe sau semne corespunzătoare şi călătoria pe scări, tampoane sau pe acoperişul vagoanelor din trenurile de călători vor fi sancţionate, de asemenea, cu amenzi cuprinse între 250 şi 400 lei.

Alte amenzi cuprinse între 350 şi 800 de lei (faţă de 220-260 lei în prezent) vor fi aplicate pentru lăsarea animalelor să traverseze sau să staţioneze în zona căilor ferate, practicarea jocurilor de noroc în trenuri sau în unităţile de cale ferată, provocarea de scandal în mijloacele de transport sau în incinta unităţilor de cale ferată.

Pentru vânzarea la suprapreţ a unei legitimaţii de călătorie, comerţ fără autorizaţie în trenuri, spargerea geamurilor vagoanelor şi acţionarea nejustificată a semnalului de alarmă sunt prevăzute amenzi de la 500 lei la 750 lei.

Cristina Derban, şefa Staţiei CFR Oradea spune că a aflat despre noile amenzi, dar nu a primit încă nimic oficial. „Hotărârea ar trebui să intre în vigoare la 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial. Cred că mărirea cuantumului amenzilor este binevenită”, a precizat şefa Staţiei CFR Oradea. Aceasta ne-a mai informat că amenzile sunt aplicate de cei care constată contravenţia: personalul de tren în trenuri şi personalul de peron în cazul peroanelor. „Până când se vor aplica amenzi de peron la Oradea mai trebuie să aşteptăm, fiindcă deocamdată nu sunt condiţii”, a afirmat Derban.

Dan Birta4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor