Amenzi dure pentru pocnitori

Amenzi dure pentru pocnitori
Datorita nenumaratelor accidentari din anii precedenti, cauzate de folosirea petardelor si pocnitorilor, sanctiunile pe aceasta linie s-au înasprit.

În anul acesta, legea prevede amenzi între 30 si 60 milioane de lei vechi pentru orice abatere de la legea care reglementeaza comercializarea si folosirea lor.
Normele juridice permit comercializarea acestor materiale pirotehnice doar în intervalul 27 – 31 decembrie, iar folosirea lor este tolerata doar în zilele de 31 decembrie si 1 ianuarie. „Amenzile sunt la fel de mari pentru cei care vând petarde, pocnitori si artificii persoanelor sub 18 ani.

Sanctiunile se aplica si celor care folosesc petardele în mijloacele de transport, cladiri, piete, pe drumuri sau alei pietonale”, a explicat Florian Bogole, agent-sef în cadrul Politiei de Proximitate. Reamintim ca, în anii trecuti, multi locatari s-au plâns de zgomotele asurzitoare provocate printre blocuri sau pe strazi, de tineri care gaseau un motiv de distractie din a-i speria pe trecatori.

Politistii spun ca vor demara controale în piete pentru a verifica modul în care sunt puse în vânzare materialele pirotehnice. Comercializarea lor poate fi facuta doar de cei care poseda autorizatie în acest sens si numai în locuri autorizate.

Sebastian Kovacs