Amenzi estivale la OJPC Bihor

5Comentarii
OJPC Bihor a constatat nereguli la ştranduri
OJPC Bihor a constatat nereguli la ştranduri
Aproximativ jumãtate din actiunile de control întreprinse de OJPC Bihor, în cursul lunii trecute, s-au soldat cu aplicarea unor sanctiuni contraventionale. Au fost verificati agentii economici care comercializau produsele cele mai cãutate în sezonul estival: ape minerale, bãuturi rãcoritoare, sucuri si nectaruri din fructe.

Strandurile, piscinele si unitãtile de cazare turisticã au fost de asemenea supuse controlului reprezentantilor OJPC Bihor.

În ceea ce priveste produsele nealimentare, în conformitate cu tematica impusã la nivel national, a fost verificatã modalitatea de comercializare a articolelor pentru îngrijirea copiilor, mobilierul pentru copii, scãritele, tarcurile de joacã, trotinetele, scuterele, etc.

Sucuri expirate

„Comerciantii pãstrau sucurile în conditii improprii, la soare sau direct pe paviment. Preturile nu erau afisate într-o formã vizibilã. Am descoperit chiar si produse cu data durabilitãtii minimale depãsitã”, a exemplificat Cristiana Bigan, director executiv OJPC Bihor, câteva dintre abaterile constatate. Amenzile pentru produsele nealimentare au fost aplicate pe baza lipsei informatiilor cu privire la producãtor, a instructiunilor de montare si utilizare, precum si a certificatelor de garantie.

Fãrã stele

În ceea ce priveste calitatea serviciilor prestate în stranduri si piscine, neregulile constatate contureazã o imagine foartã proastã a acestor unitãti. „Au fost sanctionati atât pentru neurmãrirea calitãtii apei de îmbãiere si a clorului rezidual, cât si pentru lipsa avertizoarelor de adâncime si a vestiarelor la bazinele de înot”, a spus Cristiana Bigan. Unitãtile de cazare turisticã fie nu aveau certificat de clasificare emis de Ministerul Turismului, fie nu afisau categoria de clasificare. Miros puternic de urinã, gresie, faiantã si geamuri sparte, toalete fãrã capac pentru wc, cam asta au desoperit, asemenea clientilor care plãtesc bani buni pentru un concediu decent, inspectorii OJPC Bihor. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 88.400 lei.

Claudia Curta5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor