Amenzi „generoase” la orizont

Primarii vor trebui să-şi pună în temă consilierii cu privire la Legea administraţiei publice locale. Recomandarea a venit din partea subprefectului Todor Albert, cu prilejul întâlnirii de la finele săptămânii trecute.

„Consilierii sunt total neiniţiaţi şi de aceea vă rog să le prezentaţi modificările legii la prima şedinţă de Consiliu Local. Vă rog să-i informaţi că dacă nu se prezintă la trei şedinţe de consiliu consecutiv, îşi pierd locul. Să-i informaţi despre condiţiile în care se dizolvă consiliul şi celelalte modificări”, a cerut subprefectul.

„Rezolvaţi reclamaţiile”

Todor le-a atras primarilor atenţia şi în ceea ce priveşte amenzile de care sunt pasibili în cazul în care nu rezolvă reclamaţiile venite de la cetăţeni: „Oamenii vin cu jalba-n proţap la Prefectură să le rezolvăm problemele.

La rândul nostru îi sunăm pe primari, spune subprefectul. Vă atrag atenţia să rezolvaţi local situaţiile, în special când aceste recomandări vin de la Preşedinţie şi de la Ministerul Administraţiei şi Internelor. Fiindcă vin controale şi, după experienţa judeţelor limitrofe, vă spun că lasă primarilor amenzi între 50 şi 150 milioane de lei”. Todor Albert a atras atenţia explicit conducerilor primăriilor Bratca şi Şuncuiuş.

Realităţi din teritoriu

La Măgeşti, şedinţa de CL s-a derulat la câteva ore după întâlnirea cu subprefectul. Primarul Gavril Costa spune că „chiar dacă nu e obligaţia primarului să ţină lecţii deschise cu consilierii, le voi xeroxa aleşilor locali modificările Legii nr. 215 şi le voi pune fiecăruia în mână. Cred că e obligaţia fiecăruia să citească”. Şi în ceea ce priveşte reclamaţiile, situaţiile sunt nuanţate.

„Am cazuri concrete, în care doi vecini se ceartă fiindcă unul nu a tăiat răchita dintre case. Un alt localnic mi-a făcut reclamaţie că nu-l pun în posesie. Nu am cum să-l pun în posesie, fiindcă terenul i-a fost măsurat de nenumărate ori, dar nu a fost de acord cu măsurătorile”, a adăugat primarul de Măgeşti. „Personal, nu ştiu să existe reclamaţii nerezolvate la Primăria Olcea, spune primarul Florin Bocşe. În ceea ce priveşte neiniţierea consilierilor locali, din păcate aşa este. Şi nu numai în Legea nr. 215. Vin la şedinţe cu materialele necitite şi se întreabă acolo despre ce discutăm”.

Veronica Bursaşiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !