Amenzi la Boholt

Amenzi la Boholt
Deva – Garda de Mediu Hunedoara a amendat, marţi, cu 25000 de lei fabrica de îmbuteliere ape minerale Boholt, care a poluat cu substanţe petroliere Valea Boholtului, afluent al râului Mureş.

Localnicii din Boholt, comuna Şoimuş, au anunţat Garda de Mediu că în apele pârâului care traversează localitatea hunedoreană sunt pete negre, care răspândesc un miros de ulei de maşină ars.

“În teren s-a constatat că au fost deversate produse petroliere şi uleiuri uzate provenite de pe rampa de reparaţii auto aparţinând firmei Apollo SA Deva – Fabrica de îmbuteliere a apei minirale Boholt şi au fost prelevate probe de apă în vederea efectuării analizelor chimice”, se arată într-un comunicat al SGA Hunedoara.

Şeful Gărzii de Mediu Hunedoara, comisarul şef Cristian Moldovan, susţine că au fost luate imediat măsuri pentru oprirea scurgerii de produse petroliere, iar pe cursul râului au fost puşi baloţi de paie care să reţină petele de ulei ars.

“Cantitatea de produse petroliere deversate este mică, însă oricum firma va fi amendată pentru poluarea unui curs de apă”, a spus comisarul şef Moldovan. De asemenea, SGA Hunedoara a cerut dezafectarea rampei de reparaţii auto, eliminarea produselor petroliere şi a uleiurilor şi curăţarea zonei afectate.

MediaFax0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase