Amenzi la confecţii textile

Amenzi la confecţii textile
Amenzi la confecţii textile
Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bihor a desfăşurat, la începutul lunii, o campanie privind identificarea cazurilor de muncă fără forme legale, la firmele de confecţii textile din judeţ. S-a verificat şi măsura în care angajatorii le asigură lucrătorilor condiţii conforme cu normele de securitate şi sănătate în muncă.

La cei 32 de angajatori verificaţi, au fost constatate 48 de deficienţe pe linia relaţiilor de muncă şi 84 de nereguli cu privire la respectarea normelor legate de securitatea şi sănătatea în muncă.

„Valoarea amenzilor aplicate, pe linia relaţiilor de muncă, a fost de 6.000 de lei”, a spus Nadia Racz, inspector-şef adjunct la ITM Bihor. Angajatorii nu întocmiseră pontajele, nu încheiaseră contracte individuale de muncă şi nu înregistraseră la ITM Bihor registrul general de evidenţă a salariaţilor. Pentru aceste abateri au fost sancţionaţi şapte angajatori.

Fără vizite medicale

Valoarea amenzilor aplicate, pe linia securităţii şi sănătăţii în muncă, a atins 11.000 de lei. „Neefectuarea vizitelor medicale periodice şi consemnarea necorespunzătoare a instructajului de protecţie a muncii sunt doar câteva dintre cele mai frecvente deficienţe constatate la fabricile de confecţii textile din judeţ”, a conchis Nadia Racz.

Claudia Curta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !