Amenzi pentru alimente perisabile

Amenzi pentru alimente perisabile
ORADEA – 56 de operatori economici au fost verificaţi de inspectorii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (OJPC) Bihor în ultima perioadă.

Dintre aceştia doar unul nu a fost sancţionat contravenţional.

„În timpul acţiunii tematice de control au fost încheiate 56 procese verbale de constatare a contravenţiei aplicandu-se 55 amenzi contravenţionale în valoare de 176.000 lei, dar şi 15 avertismente”, a precizat Cristiana Bigan şefa OJPC Bihor.

Controale demarate de protectorii consumatorilor fac parte dintr-o campanie de protejare a consumatorilor împotriva riscului de a cumpăra şi consuma alimente perisabile din punct de vedere microbiologic, în condiţii de vară cu temperaturi ridicate. Inspectorii au controlat calitatea, etichetarea, depozitarea şi modul de comercializare a alimentelor.

Abateri

Din cele 3.702 kilograme de produse verificate nu mai puţin de 3.320 de kilograme au fost cu deficienţe. „Am oprit temporar de la comercializare 2.393 kilograme de produse în valoare de peste 13.000 lei de la comercializare în vreme ce 130 kilograme au fost oprite definitiv de la comercializare”, ne-a informat Cristiana Bigan.

Printre cele mai dese abateri constatate se numără cele privind starea ambalajelor, dar şi lipsa documentelor de provenienţă şi de calitate, comercializarea produselor în afara datei limite de consum, precum şi depozitarea la temperaturi necorespunzătoare. Comercianţii nu respectă prevederile nici în ceea ce priveşte afişarea preţurilor, a ţării de origine a produselor, dar şi etichetarea în limba română. Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului recomandă consumatorilor să fie foarte atenţi la ceea ce cumpără pentru a evita neplăcerile ulterioare.
Aspect de la unul dintre controalele efectuate săptămâna trecută de OJPC Bihor.
Simona Albinaru0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !