Amenzi pentru angajatorii „la negru”

Amenzi pentru angajatorii „la negru”
23 de angajatori au fost amendaţi pentru munca fără forma legale cu 283.000 de lei.

În cadrul Campaniei naţionale „O ZI PE SĂPTAMÂNĂ” în domeniul relaţiilor de muncă, în luna mai 2011, ITM Bihor a controlat un număr de 229 angajatori.

„Au fost sancţionaţi un număr de 102 angajatori, fiind aplicate un număr de 160 sancţiuni contravenţionale. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 306.000 lei”, ne-a informat Nicolae Hoduţ, inspectorul şef al ITM Bihor.

Fără forme legale

Au fost identificaţi un număr de 23 angajatori care practicau munca fără forme legale de angajare, fiind depistate 66 persoane care lucrează fără „la negru”. „În acest sens au fost aplicate 23 amenzi în valoare totală de 283.000 lei”, a precizat inspectorul şef al ITM Bihor. Au mai fost constatate 698 de deficienţe, fiind dispuse măsuri pentru remedierea acestora.

Deficienţele constatate se referă la: neîncheierea contractelor individuale de muncă; neîntocmirea actelor de modificare clauze existente în contractul individual de muncă; netransmiterea REVISAL; neîntocmirea corespunzătoare a foilor colective de prezenţă; nerespectarea prevederilor legale cu privire la repausul săptămânal sau nerespectarea prevederilor legale cu privire la munca suplimentară. Alte deficienţe sunt legate de neîntocmirea fişei postului; neîntocmirea regulamentului intern; neplanificarea concediilor de odihnă; nerespectarea prevederilor Legii nr. 202/2002; nerespectarea prevederilor O.G.96/2003; neachitarea drepturilor salariale; nerespectarea prevederilor cu privire la munca prestată în zilele de sărbătoare legală şi nerespectarea prevederilor cu privire la munca de noapte.

D.B.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !